Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chodit do práce? Ani omylem!

Původně jsem si myslel, že chodit do práce je užitečné a přináší to obživu. Po tom, co jsem se však dozvěděl včera, mě do té práce rozhodně nikdy nikdo nedostane.

Začnu však od začátku. Naši dvounožci skoro každé ráno někam zmizí a vrátí se až večer. Dřív jsme se se ségrou domnívali, že nám to dělají naschvál, aby se o nás nemuseli celý den starat. Jenomže oni se nám to snažili vyvrátit. Tvrdili, že prý chodí do práce, aby sobě i nám zajistili obživu.

Tak jsme jim tedy uvěřili. Oni totiž občas z té práce nosí jídlo, které pak ukládají do té bíle věci v kuchyni, kterou bohužel sami s Rózkou nedokážeme otevřít. A tak jsme nabyli dojmu, že ta jejich práce je takový zvláštní způsob lovení. Sice hodně podivný, protože nenosí čerstvě zakousnutá zvířata jako my, ale budiž. Hlavně, že nás těmi svými úlovky krmí. Tedy mohli by to dělat častěji a víc, ale to sem asi nepatří.

A tak jsme si řekli, že když oni chodí do práce, aby obstarali jídlo pro nás, tak jim to oplatíme. Jakmile nám udělali výběh, začali jsme tam chodit taky do práce a lovit myši pro nás i pro ně. Skutečnost, že dvounožci našim z práce přineseným a jim nabídnutým jídlem pohrdají, nás sice trochu uráží, ale nejspíš s tím nic nenaděláme.

Tolik tedy úvodem na vysvětlenou, teď už k tomu včerejšku. Dvounožec sameček přišel domů jako první, chvíli zdržoval a pak se nás milostivě rozhodl nakrmit. Už, už nandával jídlo do našich misek, když v tom se ozvala ta placatá věc, kterou nosí všude s sebou. Začala nepříjemným tónem zvonit a on, představte si tu drzost, nechal naše misky miskami a běžel k ní. Však od nás obou potom dostal pořádně vymňoukáno.

Vzal tu věc do ruky, dal si ji k uchu a začal mluvit se svou dvounožkou. Ona se ozvala zevnitř a doslova říkala: „Honzo, já jsem se zasekla v práci a přijdu domů později.“ Cosi ji na to odpověděl, pak se ještě chvíli úplně zbytečně vykecávali a teprve až potom nám dal konečně najíst.

Slyšela to i Rózka a mňouknu vám, že jsme kvůli tomu celou noc nespali. Probírali jsme to horem dolem, dokonce jsme se u toho i poprali, ale nakonec jsme dospěli k jednoznačnému závěru. Ta placatá věc s protivným tónem je tou jejich prací. Ráno naoko vyjdou z domovních dveří, ale pak si do té věci vlezou a zůstanou uvnitř celý den. Večer zas nějak tajně z té věci vylezou a přijdou domů. Přitom se tváří bůhvíjak důležitě a tvrdí, jak moc se v té práci nadřeli. Dvounožka zřejmě leze to té věci, která patří dvounožci a obráceně.

Ani já, ani Rózka nechápeme, jak se do té věci vejdou. Navíc v ní zřejmě nejsou sami, protože občas se zevnitř ozývají hlasy i jiných dvounožců. Jejich dcer, sousedů a dokonce i lidí, které vůbec neznáme. Chodit do práce tedy zákonitě znamená trávit čas namačkaní v maličkém prostoru uvnitř té krabičky. Bůh ví, co tam dělají, radši si to ani nechceme představovat. A už vůbec nerozumíme tomu, jak tam dokážou něco ulovit. Ale budiž, jsme jenom obyčejné kočky, tak taky nemusíme chápat všechno.

Na jednom jsme se s Rózkou dohodli a já byl pověřen, abych tady teď za nás za oba učinil závazné prohlášení. Tak tedy poslouchejte:

„Já Santana Pražák prohlašuji za sebe a za svou vlastní sestru Rozálii Pražákovou, že nikdy v životě za žádných okolností nebudeme chodit do práce, a to ani dobrovolně, ani pod nátlakem. Náš příspěvek k obživě rodiny, tedy myšilov ve výběhu, budeme vykonávat zcela svobodně a nadivoko, podobně jako případné další činnosti, které by někdo mohl omylem považovat za práci.“

Toto prohlášení jsem učinil v bdělém stavu a za plného duševního i fyzického zdraví.

 

 

 

PS: S Rózkou si vyhrazujeme právo, aby napsání tohoto článku, jakož i vložení kočičích fotografií nebylo v žádném případě považováno za práci. Zevnitř mobilu by se nic takového dělat nedalo, to přece musí být jasné i malému kotěti.

Autor: Jan Pražák | pátek 24.11.2017 21:17 | karma článku: 30,70 | přečteno: 2073x
  • Další články autora

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 27,00 | Přečteno: 711x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Obchodník musí umožnit platbu v korunách a do určité výše i v hotovosti

„Honzo, líbilo by se ti, kdybychom místo korunami platili eury a navíc jenom bezhotovostně?“ Položila mi Maruška nečekanou otázku, jakmile jsme si lokli kávy a dali první sousto větrníku v naší oblíbené cukrárně.

18.4.2024 v 14:23 | Karma: 27,58 | Přečteno: 974x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Zpověď dominantního muže

Nalézt si v dnešní době ženu, která by se mi ve všem podřizovala, nebylo jednoduché. Zkoušel jsem to asi se třemi, ale pokaždé to skončilo krachem, jakmile poznaly, že nemůže být po jejich, tak mě dříve či později opustily.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 23,94 | Přečteno: 927x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příběh bisexuální ženy

„Jakube, šel bys se mnou na rande?“ Zvedl jsem oči od monitoru, poodjel se židlí kousek dozadu a překvapeně se podíval na Markétu. Od své kolegyně bych čekal prakticky cokoli, ale takovou otázku rozhodně ne.

12.4.2024 v 15:15 | Karma: 25,46 | Přečteno: 947x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Hrátky s krásnou dámou

Lidi, tak si rádi hrajete? Pánové s krásnou ženou a dámy s charizmatickým mužem? Tak si tedy pojďte pohrát, ale nebojte, nebude to nijak lechtivě erotické. Budeme si hrát s dámou z nejkrásnějších, s naší košatou mateřštinou.

9.4.2024 v 14:34 | Karma: 30,32 | Přečteno: 2407x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 2127
  • Celková karma 31,46
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.