Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nějaká studie prokázala, že modlitba funguje?

0 0
možnosti

Tady jde spíše o psychologický projev, který působí na naše vnitřní nastavení a tím pádem vnímání reality a dějů kolem nás a aktuální životní situaci, kde jsme třeba pod určitým tlakem.

Za tím jsou vlastně určití algoritmy a programy, která automaticky či podvědomě reagují na určité dění, to je jedna strana, druhá strana je tzv. naše existenční gravitace, kde je potřeba zajistit denní potřeby, zaplatit složenky, vychovávat děti, chodit do práce a k tomu neschopnost vnímat věci v širším horizontu alespoň měsíců, tak že dojde k zahlcení a ztráty perspektivy. Vtáhne nás do vlastní reality.

To pak vede k tlaku, na něž můžeme obranně reagovat, třeba modlitbou, anebo krizi, kdy je potřeba aby se naše realita srovnala s okolní, navrátila do rovnováhy, a za tím jsou vlastně už přežité programy a algoritmy chování, myšlení, automatiky ... .

Vše je to navíc zakódované v chemicko - elektrické rovině, jež vytváří náš psychický existenční stav, náladu, rozměr. Modlitba zde působí spíše v této psychologické – emoční rovině, kde je určitý vlastně tah něco dělat, změnit, řešit, což může napomoci se třeba najednou na danou věc jinak dívat, anebo být otevřený podvědomě určité změně a cestě, a to nám pak může přicházet z našeho okolí, neboť jsme otevřeli ... .

0 0
možnosti

Pokud bychom vnímali kontinuální perspektivu, jak jde rok za rokem, generaci za generací, tak bychom uviděli vlastně klíč naší existence, a i program který se zde v každé generaci opakuje a bude opakovat.

Tento "genetický" program vlastně zajišťuje naši lidskou společenskou integritu, a to že generaci jsou si podobné, a mohou spolu komunikovat a vytvářet společnost a civilizaci. Když se narodíme tak nemáme dnešní vědomí, nemáme žádné a musíme cyklus za cyklem se všemu naučit a vytvořit si vlastně svoji časovou realitu a existenci. Cykly jsou vlastně tzv. okna mozku kdy je připraven se třeba učit chodit, mluvit, vnímat emoce, vnímat prostor atd. Tento genetický program nakonec v dospělosti díky vnějšímu okolí, třeba založení rodiny, dojde do stabilní fáze, ve které už zůstane vesměs po celý život. To je důvod proč tak složitě zde píši. Těchto stabilních fází v dospělosti je zde, po mnoha generací do minulosti jen několik. Je to fáze rodiny a čistě instinktivní a sobecká jež má navíc dva rozměry, a to mužský a ženský, pak tu je fáze určité osobní svobody, jež pak vede vlastně k fázím určitých světo náhledů a ideologií, kde je silná Ego rovina, zde je to náboženství a dogmata Boha, mužská strana zde preferuje realitu, řád, autoritu, ženská strana zase emoce, lásku, ochranu, péči. Pak následují různé společenské ideologie a inženýrství, zde pak záleží na prostředí a dobu ve které se formovalo vědomí daného člověka. Společnost je tedy neustále "oslabována" a zmítána tímto programem, jež vytváří generace za generací, a třeba v určitých fázích dospívajících generací vede i k revoltě, ekologickému teroru a pod. Následně ji "oslabují" i fáze lidí v generacích, kde jejich vědomí ustrne v nějaké dogmatické fázi a svět pohledu.

0 0
možnosti

Proto je vlastně určitý mýtus o evoluční vyspělosti lidstva a pojem lidstvo, neboť jak se může rozvíjet, když každá generace zde začíná s nula vědomím a končí v určité stabilní fázi, jež je zde jen několik a tvoří společenské skupiny a mají určitý vlastní tzv. jazyk, podle kterého poznáme, v jaké rovině jsou a co od nich můžeme očekávat.

To to je potřebné poznání a jak se tzv. odpojit od genetického Matrixu, jež v původním přírodním prostředí, zajišťoval setrvání existence našeho druhu a společnosti, ale v době, kdy už je zde vybudována společnost, jež toto pokrývá, tak tento genetický program a Matrix už nestačí pojmout vícerozměrnou dnešní existenci a reaguje, či vnímá to jako ohrožení reality, či řádu, a pak tu jsou tyto dogmatické a destrukční fáze, za nimiž je většinou buďto slabé či silné Ego.

Tedy je to o psychologii, a v budoucnosti už to bude snad patrnější. Zde jde o tzv. náboženské dogmatické – psychologické fáze, jež takto vnímají existenci, a přesto prostě nejde vlak ... . Mužská fáze inklinuje k řádu, autoritě, tedy náboženství a ženská fáze zase k lásce, emocím, k ochraně světa ... . Je to vlastně projev levá a pravé mozkové hemisféry ... .

0 0
možnosti
Foto

Nic ve zlém, ale ty vaše příspěvky taky nepřinášejí žádný užitek

0 0
možnosti
Foto

Tak to jste na tom stejně.;-D

0 0
možnosti

J59a10n 23M54a43r90e40k

29. 3. 2023 16:57

Škoda, že jste nežil za časů Ježíše Krista, ještě než na požádání jeho učedlníků učil učedlníky modlit. Mohl by se býval od vás něčemu naučit. Jinak souhlas s panem Alešem Lisovským

1 0
možnosti

Božínku, to jsou plky...

0 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 6,84
  • Průměrná čtenost 200x
Jsem člověk přesvědčený o tom, že to skutečné, pravé a pravdivé lze spatřit jen vnitřním zrakem. Právě o to se budu pokoušet ve svých textech.

Seznam rubrik