Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J52a63n 28K81u98n64č93a90r

5. 10. 2022 16:24

Lidé dostali do Boha svobodnou vůli - možnost rozhodnout se pro dobro nebo pro zlo. Jak se rozhodnou, to záleží na nich a ponesou za to odpovědnost.

0 0
možnosti

To je sice hezké a člověku rozumnému příjemné. Představa, že lidé budou na sebe skutečně zcela bezelstně hodní a pozitivní, je nádherná. Jenže není a nebude nikdy reálná. Tak, jako kvůli jednomu ze sta, který je zlodějem, máme všichni na dveřích zámky, tak kvůli jednomu z tisíce, který je skutečně zlý, máme svět takový, jaký ho máme. A to promile zlých ani nepředěláme na hodné, ani nevyhynou, ani nic jiného. Tak jako jsou mezi námi přirozeně kluci, co jsou na kluky a holky, co jsou zase na holky, tak jsou a budou mezi námi i bestie, které nám to budou vždycky kazit. A pohříchu se budou mít v průměru mnohem lépe, než ti hodní. Protože člověk je od přírody dravec. A chuť moci, vlivu a peněz je velmi opojná. A dravci největší bohužel velmi často společnost vedou. Kam? To si doplňte sami. Ale ke spáse to asi nebude.

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 6,32
  • Průměrná čtenost 195x
Jsem člověk přesvědčený o tom, že to skutečné, pravé a pravdivé lze spatřit jen vnitřním zrakem. Právě o to se budu pokoušet ve svých textech.

Seznam rubrik