Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Je za tím nutné vždy hledat určitý skrytý, duchovní význam.". No, já budu raději komunikovat s normálními lidmi, kteří se umí vyjadřovat jasně. Biblické bláboly, které se dají vykládat libovolně a ještě si navzájem odporují, mezi srozumitelné vyjadřování opravdu nepočítám.

1 2
možnosti

Všichni jsme jen lidé hříšní - viz obdoba o házení kamenem. Potom to Vaše vysvětlení spěje až k fatalismu a není tam moc místa na aktivní obranu a už vůbec na prevenci.

Lidé žijící dle Krista jsou zpravidla morálně na výši, ale nemusí vždy umět čelit nástrahám praktického, stále se měnícího světa.

1 0
možnosti

Měl jsem za to, že když mě někdo uhodí do pravé tváře, musí to být buď levák (nepravděpodobné), nebo mě uhodí hřbetem pravé ruky - to by pak "sedlo" skutečně na pravou tvář. Odvodil jsem z toho, že je zde myšleno záměrné ponížení, nikoli, že by Ježíš chtěl mít ze svých následovníků fackovací panáky ;-)

2 0
možnosti
Foto

spíš ten kdo Krista využil jako maskota chtěl z lidí udělat poslušné stádo;-D

2 2
možnosti
Foto

takže pokud se Kristus neřídil svými slovy je to důkaz že jejich význam je jiný než doslovný? Ve snaze víru hájit jen dokazujete, že to není nic víc než sofistika a demagogie

jestliže fackou je smazána vina viníka tak Hitler je vlastně v očích Boha nevinný protože svou smrtí zaplatil za smrt miliónů nevinných?

jděte dělat radši něco užitečného než oblbovat lidiRv

nejen vy osobně ale církev jako nenasytná chamtivá instituce

5 3
možnosti

Klídek, pan autor není křesťanem, takže mu nevyčítejte hříchy církví ani parazitaci na veřejných penězích :-). Podle odkazu na konci blogu lze vystopovat, že zřejmě patří k nějaké skupině Hnutí Grálu. Dle cs. wikipedia: "Podle vyjádření českého religionisty Dr. Z. Vojtíška ́příslušníky Hnutí Grálu bývají lidé s vyvinutým smyslem pro mravnost, pořádní a až trochu zákoničtí a upjatí. Bývá jim vlastní myšlenka práce na sobě a sebezlepšování. ́[27] Kromě Hnutí Grálu existuje řada menších vzájemně odlišných seskupení."

Takže ho omluvte, že překrucuje i tzv. Horské kázání a nenechte se ve svém udatném boji s křesťanským pokrytectvím rozhodit nějakou menšinovou skupinou :-) ( A pan autor snad omluví, že se vyjadřuji za něj, když on sám k tomu není ochoten ).

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS