Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy jste v té době žil, že víte jaké měli Slované duchovno ? Jaké měli Slované duchovno neví nikdo, ale vy asi ano. Silně mně připomínáte naše obrozence, ti si také malovali Slovany k obrazu svému. Existuje dokument, že Češí v roce 841 přijali jednotně křesťanství, což byl na tehdejší dobu jev nevídaní. Všechna česká knížata se dobrovolně se dostavila do Řezna a tam přijala křest a tím se přihlásila ka západu. Nikdo je k tomu nenutil.RvRv

1 0
možnosti
IV

Knížata ne. Ale co ostatní lidi. Nenutila je ta knížata?

0 0
možnosti
Foto

S jistou nadsázkou je třeba připomenout, že Cyril a Metoděj byli především zpravodajci s diplomatickým krytím / moderně řečeno /, jejichž úkolem bylo založit na Moravě vlivovou agenturu a posilovat sympatie moravských vládců k Byzanci. Zkušené a kultivované impérium i jeho aktivisté jednali moudře, nenásilně a elegantně a mise byla ku prospěchu obou stran. Následující vnitropolitické změny v obou zemích a s tím spojené ukončení mise jsou jiná kapitola.

2 0
možnosti
OP

Stačila mi věta na začátku o tom, že křesťané jsou výš, než ostatní ... RvRvRv

1 0
možnosti
KC

Paní Olgo, ta věta není daleko od pravdy. Ježíš neučil lhát, krást, nenávidět. Že to někteří křesťané dělali a dělají, není tedy jeho vina. Přednosti křesťanství se přesvědčivě ukázaly např. na dějinách Maďarů. Ti jsou příbuzní s turkickými etniky. Zatímco Maďaři přijali křesťanství a kultivovali se, Turci zůstali u islámu, původní divokosti, uměřenosti se nezbavili a za křesťany zaostávají jak společensky, tak kulturně, politicky, ve vědě i hospodářství.

2 0
možnosti
Foto

R^sice máte pravdu ale představa že se lidstvo poučí je stejně naivní jako víra ve spravedlnost Boží či existenci Boha vůbec-ale lidstvi je nepoučitelné a něčemu věřit potřebuje:-/

0 0
možnosti
KC

Máte pravdu, hodnotná spiritualita je nenahraditelná. Člověk, který jí není vybaven nebo ji zanedbává, není plnohodnotnou osobností, ale navíc strádá nejen duchovně, ale ve všech oblastech života, neboť duchovní inteligence se podílí na rozvoji všech ostatních kvalit člověka. Jestliže duchovnost strádá, je nahrazena jinými, nerovnými "kvalitami" - penězi, povrchní zábavou, kariérou, hromaděním zbytečností, touhou po moci, ovládání... Nábožnost má kromě toho tu přednost, že umí lidi spojovat. Jejím opuštěním jsme se stali konglomerátem individualistů, kde se každý žene za něčím jiným podle vlastních představ. Takové společnosti se drolí, strádají a hynou. V této fázi se ocitá i Česko, proto celá západní Evropa ztrácí pud sebezáchovy a na její místo se hrnou cizí, s původní kulturou neslučitelná etnika.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS