Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdo se v minulém režimu necpal ke korytu měl klid a pohodu. Zajímavou charakteristiku české společnosti jsem přečetl v materiálu prognostického ústavu Komárek) v roce 1988

0 0
možnosti

J32i66r41i 88B71o67r

9. 5. 2017 17:27

Z mrsklo se vám to jenom na prachy.Psychiatrů tady bylo málo jako všeho ostatního.

Hlavně svobody.Ale komunistů jsme měli víc než NSR.

1 0
možnosti

Priznejme si, ac tu a tam asi neradi, ze v textu par nemennych pravd jesti.

2 1
možnosti

Prosím vás, když už chcete "poukazovat na fakta a zákonitosti " tak to opravdu dělejte. Jako pamětník socialismu se musím smát té vaší "pohodě". Já si moc dobře vzpomínám na ten všudypřítomný strach někde něco říct nebo vybočit z řady aby se člověk nestal podezřelým. A jestli mi chcete namluvit, že jen v kapitalismu bují mamon, jste na obrovském omylu. Trvalý nedostatek všeho možného a na druhé straně touha vlastnit alespoň o ty dovozové obklady víc než soused, byly živnou půdou pro protekci, korupci, podlézání. Tam hledejte kořeny nenažranosti, která tu bujela po převratu a přetrvává dodnes

5 0
možnosti
Foto

Tak já si na rozdíl od autora na socialismus pamatuji velmi dobře. Ale že by dával "Prostor pro rozvinutí jiného, a sice duchovního rozměru bytí. Prostor na řešení a vyřešení takových závažných otázek, jako je pochopení smyslu života. Prostor pro poznávání zákonů univerza, ve kterém žijeme a kterým podléhá naše bytí zde na zemi a také po odchodu z ní."... tak to je fakt hodně přitažené za vlasy. Já pamatuji brutální pronásledování jakékoliv duchovnosti (kromě schválených církví), mimo jiné samozřejmě i společenství grálu. Jinými slovy - snad si nemyslíte, že byste si mohl za socialismu dovolit veřejně publikovat tyto vaše texty. Vaše pojetí duchovnosti vám zatemňuje výhled. Vaše vlastní duchovní důležitost vám ho zatemňuje. A svými výmysly matete lidi, tedy pokud vás ještě někdo bere vážně.

2 3
možnosti
Foto

Dilema: Zažívají snad obyvatelé KLDR méně stressových situací než obyvatelé jižní Koreje?

To asi není ten nesprávnější protiklad, ale zkusme si položit tutéž otázku ve vztahu k NSR a NDR ? Kde byl větší počet psychiatrů na 1000 obyvatel?

A nezdá se mi že by akademik Charvát svou knihu Život, adaptace, stress psal vysloveně jako něco, co by nebylo aktuální. Ale současně faktem, že spotřeba antidepresiv dnes je vysloveně alarmující.

3 0
možnosti
Foto

Jako humorný text vynikající.

3 3
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS