Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bydlím v západních Čechách. Ve svém okolí znám několik případů, kdy si zemědělskou půdu koupili Němci. Oproti Německu je zde zemědělská půda podstatně levnější a oni mají více peněz než naši zájemci. Mám trochu obavy, abychom v budoucnu neskončili někde v rezervacích jako severoameričtí Indiáni.

2 0
možnosti
Foto

Vaše obavy jsou zbytečné, protože problém nikdy nebyl v těch co něco vlastnili, ale v těch co vládli.

1 1
možnosti
Foto

pokud vaši myšlenku přeženu a cizinci by skoupili veškerou zemědělskou půdu, tak by to bylo pocitově ještě horší jak za Protektorátu. De facto bychom žili v cizině.

1 0
možnosti
Foto

Majetek se dá získat několika základními způsoby: prvotním přivlastněním, směnou, darem a násilím. Jaký způsob navrhujete vy?

1 1
možnosti
Foto

A evropští občané jsou cizinci?

0 4
možnosti
Foto

Samozřejmě, co jiného? A ještě k tomu samozvaní.

2 0
možnosti

On to pole neodnese. A když patřila nám všem, starali jsme se o ni podle nejnovějších poznatků pokrokového sovětského hospodářství, z čehož se chudák nevzpamatovala dodnes. Zahraniční investice jsou spravedlivý trest za blbost, neměli jsme ji vlastním lidem závidět a brát.

3 1
možnosti
Foto

Ale ona se vzpamatuje, chemická hnojiva, která prosazoval Jakeš, meliorace, těžká technika ji jen zválcovali. Pak z ní maximálně bude za čas neúrodný písek anebo prach. Co je horšího je obecná změna klimatu, nyní to vypadá, že u nás počasí začíná přípomínat Chorvatsko anebo Itálii, má se čím dál víc rozšiřovat poušť má se zvyšovat teplota v Saúdské Arábii a prašnost a Saúdské Arábii. Zatím vše pohcuje oceán a moře. Tamní soudruzi v SA už na tom pracují, přetansformují jejich hospodářství do 30 let na moderní ekonomiku založenou čistě na vědě a výzkumu, kde klíčovou roli bude hrát jejich Aramco. A tam si zaměstnají všechny jejich Saúdsko-Arabské inženýry. Ti ale budou žít pouze v klimatizovaných stanech anebo budovách a tam budou provádět svůj vědecký výzkum, Odděleně inženýrky a odděleně inženýři.

1 1
možnosti

Ukrást?To,že někdo pudu koupí,to má být ta krádež?Pokud to bude dobrý hospodář,tak v tom nevidím žádný problém...

5 1
možnosti

Vy jste tak naivni nebo to hrajete?

2 2
možnosti
Foto

Chamtivost není žádná špatnost.

Pokud se nekrade, nepodvádí tak nezpůsobuje žádný problém.

3 0
možnosti
Foto

Pokud to dobře chápu, tak cizinci by si nemohl u nás koupit půdu. Co je na tom špatného, že si u nás cizinec koupí půdu. To ji jako vybnagruje a odveze si ji domů. Jeno,m mně vrtá hlavou jaké strategické podniky byly u nás prodány.RvRvRv

7 5
možnosti

Spíš mi vrtá hlavou, které nebyly:-/

2 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS