Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mícháte svobodu a demokracii jako něco podobného nebo snad totožného.

Svobodná a demokratická společnost jsou ovšem oxymóron.

Proč asi USA slovo demokracie v ústavě nemají ? Protože chtěli raději svobodu a slovo svoboda je tam 2x.

0 0
možnosti
Foto

Přál bych autorovi, aby se svými vlastními moudry jednou třeba zkoušel řídit i sám. Možná by mu to pomohlo dostávat se ze svého tragického škarohlídství. Pokud by o to ve své duchovní dokonalosti ovšem vůbec stál :-).

0 0
možnosti

... "Zároveň však vše, co lidé dělali, ba dokonce i vše co říkali muselo být v souladu s komunistickou ideologií. Kdo to nerespektoval, nevyhnul se perzekuci." ... "Dnes žijeme v demokratické společnosti, v níž se za jeden z nejvyšších ideálů považuje svoboda projevu - svoboda slova. Každý má právo svobodně prezentovat svůj názor." ... "Pokud se totiž od každého člena společnosti bude vyžadovat správné, dobré, čisté, ušlechtilé a spravedlivé smýšlení, takový člověk přece nemůže ani jinak mluvit a ani jinak jednat." ...

Člověče, z vás jde čím dál tím víc hrůza. Přání, aby stát kontroloval slovní projevy svých občanů rovnou nahrazujete přáním, aby stát kontroloval myšlení svých občanů.

0 0
možnosti

Je dobře,že každý má právo se prezentovat, i tyto myšlenky. Podobné jsem akorát četl u komunistů a nacistů. Dokonalá spravedlivá společnost, budování, čisté mysleni ..A ti co nepůjdou s námi, těm zakroutime krkem bo jak pane autore? Že je to utopie a nesmysl je jasne. Protože každý myslí jinak. Každý vidí spravedlnost jinak. Každý je jedinečný.

1 0
možnosti

rozpad východního bloku zapřičinily především západní tajné služby, které využily nedostatků východního bloku.....sametová revoluce byla vyprovokovaná tajnými službami...tedy pokud chcete silou myšlení..ono se totiž v tajných službách musí velmi myslet...

0 4
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS