Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vázaly západu? A kde máme západní mzdy?

0 0
možnosti

P92e68t59r 96S88k40á37c89e23l

24. 3. 2017 22:38

Ve druhé polovině min. století jsme v socialistických podnicích pracovali "kapitalistickým" způsobem, někteří. Např. v Zetoru Brno to byl ředitel Ing. Chalikov, znal jsem jich více. Z tisku a doslechu např. pan Ing. Čuba v JZD Slušovice. Svobodu si každý dobýval sám, jak autor nabádá.

V tomto směru je zajímavý fenomén, který jde napříč politickými systémy a dobou. Každého z nás se dotkne, hned ve dvě hodiny ráno v neděli 26.3.2017. V tuto dobu musíme, podle vládního nařízení, pootočit hodinami o 60 minut vpřed. Konáme tak nepřetržitě od roku 1979 a nikdo neví proč. Úspory nejsou, jsou jen samá negativa, stresy. A děti a mládež musí denně až do října (vyjma prázdnin, i když v táborech nikoliv) vstávat o hodinu dříve. Nikdo se jich neptá, zda si tak přejí a co je pro jejich zdravý vývoj dobré.

Takže jak se se svobodou postavit k přešupačení času, časovému vyletnění? Někdo hodinky na ruce nepootočí a stále musí počítat s hodinovým zpožděním, někdo bojuje. Jako prof.Kolíbal z Brna (http://www.kolibal.cz) a další naši přátelé...V

0 0
možnosti

Žádný zcela svobodný kapitalismus nikdy nebyl, říkají ekonomové. A v dohledné době nebude, jedině, že by přišla apokalypsa a všechno začalo od prvobytně pospolné znovu. Pak se ho dočkáte. Navíc si myslím, že robotizace povede k ještě většímu přerozdělování financí mezi rostoucí počet nezaměstnaných.

1 1
možnosti

P38e27t25r 77S11k56á79c26e96l

24. 3. 2017 22:40

Ekonomové nevědí nic o firmě Baťa? Z ní mohl hned každý odejít, pokud nebyl spokojený. Já jsem ještě na nespokojeného "baťovce" nenarazil. A to pan Baťa neměl ve firmě odbory, prostě je nepotřeboval. Všechny strany (nikoliv politické) byly spokojeny. A o tom to je...R^

0 0
možnosti

Brusel

To neni jako komunisticke politbyro. Ti alespon meli ve svem jednani jakousi logiku prezivani. Brusel to je neco jako invaze mimozemstanu, kteri se rozhodli v lidskem prevleceni zotrocit a vyhubit lidskou rasu. Jednani a prikazy na pomezi silenstvi. Neco na zpusob povidky Ray Braadburyho :"Pojd ke me dolu do sklepa" (Come into my cellar) , kdy mimozemstane v podobe houbovych vytrusu infiltruji mozky lidi. Vysledek ale bude stejny. Zkaza civilizace jak ji zname.

2 0
možnosti

Akorát za komunistů byste nemohl bez důsledků takto ostře a cíleně poukazovat. :-)

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS