Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Na to nejsou lidi, spíše civilizace projdou přirozeným výběrem. Co je fatální tak společnost, lidi se naprosto odcizili hodnotám, zkušenostem, jak občanským, tak odpovědnosti za vlastni život a svěřené životy. Vše je pod vedením státu nebo EU. Posttotalitní země zase přišly o své tvůrčí a vůdčí jádro společnosti. U nás to bylo gestapo a pak stalinistický a brežněvský teror. Co se dělá se společnosti když je snaha ji ovládnout,první na řadu je její tvůrčí a intelektuální jádro ve všech společenských vrstvách. V naší společnosti zůstala vlastně jen poslušná netvůrčí většina, jež je zvyklá si hrát na vlastním písečku, hájit osobní zájmy, vytvářet klientské systémy já na bráchu a on na mně, a dojit systém. To že naše společnost se nepozvedla je právě v této absenci a taktéž kde zde byl násilně přerušen historický kontinuální vývoj jež nakonec v roce 1918 vytvořil demokracii. Je zde převaha netvůrčí většiny jež je závislá na řízení státem, což je západní civilizace a pak civilizace jež nemají tendence překročit hranice svého lidského druhu, a řídí se sociálními instinkty, jako lidský tlupa, kde jedna skupiny bojuje proti druhé, proti odlišnostem atd. Sem patří i náboženství. Právě náboženství bude předmětem následné redukce přírodního výběru civilizací, neboť po fašismu, nacionalismu, komunismu je vlastně největším zdrojem násilí a vlastně brání vytvořit, vyspělejší společnost na duševních a občanských hodnotách, jež vidí jinak světa, jeho řád než na předchozí společenské platformě kde jedinec vlastně neexistoval a kopíroval jen jen hodnoty společnosti. Budou zde dvě strany, ochromená západní civilizace svým humanismem a socialismem a jež ničí přirozený výběr a růst osobností ve společnosti, jež následně přinášejí pokrok a na druhé civilizace kmenového a náboženského tahu. Přeci jenom je nás 7 miliard, tedy je potřeba aby civilizace se obrodily. Duševnost a duševenství přináší hlubší a sofistikovanější vnímání světa, kde postupně se vyjevuje  jeho řád a zákony, nikoliv

1 0
možnosti

Těžko pochopitelné, co chtěl básník říci. Ale asi to nebude tak zlé. Křesťanský kvas s konzervativními hodnotami prostupuje naši společnost, a tak očekávám obrodu naší společnosti.

0 0
možnosti

V podstatě máš pravdu. Ale celé ti to visí nějak ve vzduchoprázdnu. Musíš svoji vizi na něco pověsit. Když nezavěsíš svůj kabát na věšák nebo aspoň na hřebík ve zdi, spadne Ti a bude ležet na zemi k pošlapání.

S takovým revolučním myšlením přišel Ježíš Kristus před dvěma tisíci lety. Musíme změnit sami sebe, chceme-li měnit svět. Musíme ctít Pravdu, Lásku, musíme mít úctu k druhému člověku, úctu ke svobodě a úctu ke spravedlnosti. A tím zdrojem i nosičem této Tvojí "revoluce" je odedávna Bůh. Nějak jsme oslepli a nevidíme věšák. Proto nám kabát padá na zem. A bez toho zavěšení na Boha Tvoje myšlení nemá řešení.

:-)

0 0
možnosti
MR

Ohledně Ježíše to bylo trochu jinak a bylo to o mystice, nikoliv ke společnosti a záměrně nebyl zvolen Nikajským koncilem gnosticismus, neboť společnost si neuměla poradit s něčím co neodpovídá její přirozenosti a stavbě světa, vtiskla vlastně do víry římský civilizační řád i osud a vytvořila náboženství. 

Nebyl to jen Ježíš, ale bylo zde více osobností na stejné či obdobné rovině, třeba 

Hildegarda z Bingenu, Martin Luther, Jan Hus, problém byl v tom, že tehdejší mocní a vlastně stav společnosti nebyli schopen pojmout vyšší principy a nehmotné rozměry, přeci jenom to byla živelná a barbarské  doba, bez poznání a vzdělání.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS