Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Věřím vám, že existují přírodní a duchovní zákony, a že kdyby se jimi všichni řídili, byl by svět krásnější. Zrovna tak věřím, že stejně krásně by nám bylo i v komunismu, kdyby se marxistickou teorií všichni řídili. Koneckonců by byl svět krásnější i tehdy, kdyby všichni lidé poctivě pracovali, nekradli, nelhali, nepodváděli, chovali se k sobě navzájem slušně a neubližovali si.

Jak toho ale dosáhnout? Církev říká, že šířením víry slovem, komunisté že odstraněním vykořisťování a společenských tříd. Jiní, že toho dosáhnout nelze, že je to utopie.

0 0
možnosti
PK

Tak si říkám, jestli tvrzení, že přesně víte jak Bůh vypadá, kde se nalézá, koho chce vidět, koho nechce vidět atd. není také jen jistá forma domýšlivosti, popřípadě rouhání.

0 0
možnosti
Foto

Někomu váš blog může přijít v čase vědecko technické revoluce trochu mimo, ale když si člověk prostuduje nejnovější výklady fungování vesmíru a zamyslí se nad principy života, dokáže si i pod přírodními zákony představit jakousi vyšší moc. Zázrak to je a někdo si ho vysvětluje Velkým třeskem a jiný Božím stvořením světa.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS