Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

25. 6. 2012 20:14
Bojovníci proti zlu

jsou většinou neůspěšní hlavně proto, že bojují proti zlu u ostatních. Na sebe nějak zapomínají. Mám zkušenost, že když se k lidem chovám slušně a s úctou, oplácejí mi stejně (alespoň ti, kteří mě déle znají ). Vím, že to není lék na vše, ale je to dobrý začátek. Až nás bude většina, bude stačit se k těm zlým obrátit zády a nepodporovat je. Možná, že to zní jako utopie, ale kde by byli diktátoři a utlačovatelé bez svých nohsledů a podporovatelů ?  Každý lump potřebuje spoustu pomocníků, jinak brzy skončí za mřížemi. Nenechme se uplácet sliby či neoprávněnými výhodami a lumpy prostě ostrakizujme. 

Začíná to obdivem k majetným, bez ohledu na to, jak majetek získali a snahou se jim vyrovnat. A už jste v jejich pasti.

2 0
možnosti
MM

venenum

25. 6. 2012 22:22
Re: Bojovníci proti zlu

R^

0 0
možnosti
DK

Fonon

25. 6. 2012 19:13
protože

dobro a zlo jsou velmi subjektivní pojmy.

0 0
možnosti
C

carolusI

25. 6. 2012 20:16
Re: protože

Pouze pro sobce. Ostatní to dovedou rozlišovat.

0 0
možnosti
JSJ

Jmenuji se Josef

25. 6. 2012 18:29
Nerovnost zbraní

Jeden z důvodů, proč při střetnutí zla s dobrem má často více šancí na vítězství to zlo, je skutečnost, že zlí lidé v boji proti slušným lidem používají i takové prostředky, ke kterým by se gentleman nikdy nesnížil. Tudíž mají v rukou ostřejší zbraně.  Gentleman, nazývejme ho například Vilém, by se nikdy nesnížil k tomu, aby na lumpa, nazývejme ho třeba Libor, donášel jejich společnému šéfovi. Ale lump Libor svého kolegu Viléma klidně práskne, takže v očích šéfa může vypadat lépe, i když v reálu opak je pravdou.

1 0
možnosti
G

Gašpo_3

25. 6. 2012 18:05
Hmm, dobro a zlo.

Svet ľudí "čistých" by nebol svetom a obávam sa, že by stratil pre našu existenciu význam.

Ľudská podstata je tisícročia rovnaká. Malé percento ľudí slušných a dobrých, ktorí si svoj morálny kredit zachovajú vo všetkých podmienkach. Malé percento ľudí zlých, ktorí páchajú špinavosti kam sa dostanú a svoj "kredit" si držia tiež. A najvačšie percento ľudí, ktorí sa prisposobia okolnostiam a podmienkam.

Počul ste o tom pokuse, ako izolovali na dlhší čas skupiny ľudí, ktorí dostali za úlohu plniť úlohy dozorcov a vazňov? Vačšina z nich sa svojej úlohe prisposobila až ich to samotných prekvapilo, keď sa na to pozreli s odstupom.

Čo z toho vyplýva?¨

Pokiaľ je spoločenský systém nastavený tak že zvýhodňuje zlo, ovládnu ho tí zlí a ešte si ho dolaďujú podľa potrieb. Prisposobivá vačšina sa začne chovať tak, aby v tom prostredí čo najvýhodnejšie prežívala. Podvádza, kradne... A tí "slušní za každých okolností" sú za blbcov. Takže žiadne srdiečko, ale o nastavení mantinelov to je, milý pane.

0 0
možnosti
VU

Kyros

25. 6. 2012 17:58
protože

zlo a dobro není univerzální a absolutní. Vždy záleží na úhlu pohledu. Tyto dva pojmy jsou vnímány subjektivně a tudíž nelze definovat ani dobro ani zlo.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS