Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

ignorantka

17. 10. 2008 5:10
Milan, precitaj si toto pre inspiraciju

pocul  si o ' Clear Creek"?

http://www.slate.com/id/2201421/

:-)

0 0
možnosti
I

ignorantka

17. 10. 2008 2:04
jmeno Milan a Slovenstina zni sexy

skoda jenom, ze v tom krasnem jazyce, Milane, jen taras nezmysle a ukazujes prstem az prilis casto. tim delas cirkvi medvedi sluzbu, na to nikoho nenalakas. -chces se bavit o mode?jak se ti libi papezovi cervene strevice na zakazku? jemna pracicka, neni-liz pravda a vybrany vkus.- jsi bily jak jogurt a vsadim se, ze tvoje dlane nemaji zadne mozoly. nedavno jsem cestovala po CR a v jedne vesnici jsem byla navstivit pana farare. ma na starosti tri fary a nestiha. vsechno dela sam. krasne barokni fary a kostely se ropadaji a on se o tri stara sam. vari mu 90-ti leta babka. je opaleny, protoze dela sam i zednicinu.

0 0
možnosti
I

ignorantka

17. 10. 2008 2:04
pokracovanie:

prijed panu farari a jemu podobnym pomoct. misto tech planych kecu si vyhrn rukavy, bud prikladem. jsi bledy jak hrbitovni strasidlo, trochu slunka, cerstveho vzduchu a fyzicke prace by ti neuskodilo...a muzes pri te praci dumat nad ulohou cirkve...;-)V

0 0
možnosti
S

Semper2

17. 10. 2008 0:51
Jsi to ty Foreste, kdo si spletl místo a čas.

Forreste jdi zpátky do ateistického komunismu, tam ti bude dobře . Vlak do Pchjong- jangu jezdí každý pátek z Pešti. Přestup v Ulanbátáru a v Pekingu

0 0
možnosti
MN

Forrrest

14. 10. 2008 6:03
Tak to je šupa!:-O

Autore, spletl sis hned 2 veci:

1) Stoleti. Necitis se v 21. ponekud... dezorientovan?;-D

2) Umisteni blogu. Tohle jsou ceske stranky, ne slovenske. Viz:

http://zpravy.idnes.cz/cesko-opet-vyhralo-tentokrat-v-bezboznosti-fze-/zahranicni.asp?c=A070303_104606_zahranicni_klu

;-)R^

0 0
možnosti
L

Lilith+

14. 10. 2008 18:02
Re: Tak to je šupa!:-O

;-D;-D;-DR^ !

"Dezorientován"? Ty jsi příliš velkorysý...:-).

Případ pro Freuda (ňákej problémek v "análně-sadistickém vývojovém stadiu"...?);-D !

Jo, jo... vysazování na nočník je vážná věc...:-).

0 0
možnosti
HF

Klotilda

14. 10. 2008 2:02
Úloha církví?Dozor!

Chápu,že někteří lidé potřebují nadnárodní organizaci,nedělní sdružování a sdílení ideálu.Jinému stačí občas zaklepat na strom.Je to levnější,žádná nová střecha,blýskavý ornát ani mamonářští bohatci - potencionální dárci.Nestádovité,každý může mít svůj strom anebo poklepávat na momentálně nejbližsí.Na úboru nezáleží,ani na obutí nebo účesu.Spojení s bohem ryché.Věříte-li.

0 0
možnosti
S

Semper2

14. 10. 2008 22:31
Jste na špatné adrese - Církev není velký Bratr

Milá paní, nadnárodní dozor provozuje FED, Trilaterála apod. zednářské spolky.Církev určitě neleze a nikdy nelezla lidem do ložnic. To jste na špatné adrese! To už se spíš obratte na Váš magistrát...;-D

0 0
možnosti
PK

dolch

13. 10. 2008 22:24
Ani jsem netušil

Ani jsem netušil jaká se tu rozvine pěkná diskuse. Tak si taky něco přisadím. Jako obvykle s autorem moc nesouhlasím, i když v dílčích bodech bych mu tentokrát dal za pravdu.

Ad. oblékání žen (autorova oblíbená story :-)) - jistě je pobuřující, když jde žena (nakonec i muž) do kostela nevhodně odděná. Z toho důvodu v Itálii skutečně vykazují turisty z kostelů. Na druhou stranu, neviděl jsem v Čechách ani na Moravě, na mši ani bohoslužbě, nějak příliš nevhodně odděné ženy (aspoň dle mých kritérií). Myslím, že moje džíny a cizí řvoucí mimina jsou většinou to nejskandálnější, co v kostele můžete vidět. Pokud tam lezou turisti, je to zpravidla mimo bohoslužbu / mši.

0 0
možnosti
PK

dolch

13. 10. 2008 22:30
Re: Ani jsem netušil

Ad loajalita vládě: Já si naopak myslím, že křesťan by měl (světskou) vládu brát s rezervou a do její činnosti nijak moc nezasahovat, a to ani kritikou - a myslím, že nejsem s tímto názorem osamocen, někdo podobný vyjádřil nedávno tady na blogu (možná pan karels, nevím).

Ad kritika kapitalizmu / třídní společnosti - tohle už pane opravdu přeháníte. Tady vaše křesťanství přerůstá v myšlenky socializmu. Cožpak nevíte, že není naším cílem budovat ráj na zemi, neshromažďovat poklady na zemi?

0 0
možnosti
M

moše

13. 10. 2008 22:09
vzhledem k tomu jaké jsou u nás kostely

pochybuji, že tam ženy ( které jsou věčně zmrzlé) chodí v tílku a minisukni. ;-D;-D

0 0
možnosti
M

moše

13. 10. 2008 21:47
katolická církev má za sebou tolik průserů

zastaralých názorů a nesmyslných pravidel že její úloha by měla být skončit v propadlišti dějin. Katolická církev se svojí strukturou je až na posledním místě náboženství. Prostě špína, pokud zůstaneme u křesťanství tak různé křesťanské reformační církve jsou mnohem sympatičtější a jejich struktura modernější.

0 0
možnosti
S

Semper2

13. 10. 2008 22:18
Re: katolická církev má za sebou tolik průserů

Jděte si poučovat do synagogy chazare

0 0
možnosti
PP

Pavlev

13. 10. 2008 20:29
Dvě poznámky

Autor sám hovoří o dané problematice takovým způsobem, že to musí odradit každého, kdo není stejný fanatik jako on. Přesto, že samotná témata jsou velmi zajímavá, nemohu se díky autorově dikci zbavit dojmu, že jeho úvahy vedou k zavedení inkvizice.

Pokud chce církev cokoli změnit, nezbude jí nic jiného, než vzít do rukou nástroj ze všech nejďábelštější - reklamu, nebo chcete-li, public relation.

0 0
možnosti
S

Semper2

13. 10. 2008 21:35
Inkvisice se nezabývala prkotinami.

Sporým oděvem se ikvisice opravdu nikdy nezabývala. To byla kompetence měst. zbrojnošů, dotyčná byla zpravidla přivázána na pár hodin (max. dnů) na pranýř a měla z ostudy kabát.

Vlastně o jednom případu, kdy se jedna "pracovnice v erotických službách" dostala až před inkvisici vím. Bylo to v Benátkách na přelomu 15. a 16. stol. V městě tehdy panovala moda "nahoře bez". I dámy z lepších vrstev ukazovali svá ňadra až se z toho stala málem "poesie všedního dne" (dnes by něco podobného nebylo myslitelné ani ve Švédsku). Jedna z tamních kurtizán se dostala do mocenského soukolí politiky. Znepřátelená (velmi mocná)strana si s ní chtěla vyřídit účty skrze inkvisici. A ne ledajakou - papežskou. Inkvisitor (dominikán, jak jinak) do města dorazil záhy, došlo i k soudu, ale dotyčná byla osvobozena. Starý a zkušený dominikán prohlási:"jste nestoudnice, avšak neshledávám ve Vašem počínání zločin proti Církvi a Bohu. Toto město, Benátky, je skrz naskz zkažené a Vás, madam, si zaslouží..."

0 0
možnosti
L

Lilith+

13. 10. 2008 19:17
Je strašné minout se s dobou o x-set let...

Upřímnou soustrast ;-D;-D;-D !

Článek je bomba samozřejmě celý, nicméně nejvíce bodů dávám za pasáž "ženská móda"!

Ještě jste pozapomněl vyjádřit lítost nad zrušením "CUDNÝCH doplňků" ;-D;-D;-DRv !!!

0 0
možnosti
C

celim

13. 10. 2008 19:29
Re: Je strašné minout se s dobou o x-set let...

ale jestli jste si nevšiml, tak autor měl především námitky proti tomu, aby se ženy stejně oblékaly když jdou na lov kluků a když jdou do kostela! Jinak každému chlapovi se víc líbí vyzývavě oblečená žena, než nějaká šedá myška, avšak mnohé to s tou vyzývavostí poněkud přehánějí a ani jim to nevadí a to ještě pomíjím skutečnost, že se občas musím dívat na ty sulce:-©, které jim lezou mezi trikem a kalhoty.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS