Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Štěstí přeje připraveným! Staňme se jimi! Připravme se!

Nic není dnes důležité! Ani starosti o svou rodinu a děti, abychom je uživili a zajistili! Ani plná vytíženost prací, vyděláváním peněz a kariérou! A už vůbec ne nějaké požitky a užívání si! 

Na co se máme připravit? Na příchod Světla Páně k zemi, v jehož louči přichází Syn Člověka. Přichází v oblacích tak, jak bylo zaslíbeno před staletími, aby v záři svého Světla soudil svět. Aby jeho Světlo proniklo do nitra lidí i do všeho, co budují a vytvářejí. Aby v jejich nitru i kolem nich posílilo a vyzdvihlo to, co je světlé, a aby v jejich nitru a v jejich okolí přivedlo k pádu to, co je od Světla vzdáleno.

Světlé je to, co je čisté, dobré, laskavé a spravedlivé. Od Světla vzdáleno je to, co je nečisté, nedobré, nelaskavé a nespravedlivé.

Přichází Světlo Páně, aby konečně udělalo na zemi pořádek. Aby ji očistilo a vytvořilo z ní prostor pro duchovní rozvoj lidí dobré vůle a dobrého chtění. Pro duchovní rozvoj lidí čistého srdce, čisté mysli a čistého svědomí. Nic, co není světlé a co ke Světlu neusiluje, nebude mít na zemi víc místo. V tom spočívá Velká očista země i celého lidstva.

Ten, kdo poznává plnost času a očekává to, co přichází, využije naplno zbývající čas k tomu, aby se dokázal zodpovědným způsobem připravit. A to prostřednictvím rozvíjení ctností. Prostřednictvím rozvíjení čistoty, dobra a laskavého přístupu k jiným. Každý den takovéhoto pozitivního snažení zvyšuje naši šanci, abychom byli schopni očistou projít.

Ten však, kdo nepoznává plnost času, kdo je zaměřen pouze na matérii, kdo nerozvíjí žádné ctnosti, kdo neusiluje o čistotu, dobro a pomáhající lásku k bližním, kdo nikoho a nic neočekává, je ve své lhostejnosti a nevědomosti vystaven přicházejícímu dění zcela napospas a bez jakékoli ochrany.

Je to celé přesně tak, jak se říká, že štěstí přeje připraveným. To znamená, že absolutně lhostejným a nepřipraveným nebude ani štěstí přát.

Avšak štěstí bude každý z nás velmi potřebovat, protože nikdo na zemi není dnes duchovně na takové výši, aby dokázal obstát ve vztahu ke kritériím, která s sebou přináší paprsek Světla Páně. Z tohoto důvodu vyvolá prvotní dotek lidstva se silou Světla velký otřes, protože i ti nejlepší z nejlepších nejsou tak dobří, jak to Světlo vyžaduje.

Síla tohoto otřesu a po něm následujícím, trvalém tlaku, bude pro mnohé nejednou až na hranici snesitelnosti. Ale čím upřímněji a vážněji lidé již nyní usilují o dobro, čistou, spravedlnost, lásku k bližním a naplňování Vůle Stvořitele, tím rychleji se dokáží vzpamatovat, a tím rychleji se dokáží přizpůsobit novým podmínkám, vynuceným tlakem Božího Světla.

Tyto skutečnosti znamenají, že za současného stavu duchovní nezralosti lidstva zažijí při prvotním dotyku paprsku Světla více, nebo méně silný otřes, nebo šok i lidé usilující ke Světlu a k hodnotám Ducha. Budou však schopni prvotní šok překonat a přizpůsobit se.

To však, co lidem usilujícím o duchovní hodnoty přinese šok, přinese lidem vzdáleným od duchovních hodnot katastrofu a záhubu. Je proto nutné a životně důležité, aby se každý člověk již nyní zachvíval ve vnitřní otevřenosti vůči Světlu, které přichází, aby konečně osvobodilo svět od všech současných zmatků a od vzrůstající beznaděje. Radostné očekávání přicházejícího Světla je dnes tím, co má jasně zářit uvnitř každého z nás, neboť takovéto vnitřní naladění nám zprostředkuje pomáhající zásahy vyšší Moci.

Neboť toho, kdo věří ve Světlo a radostně očekává jeho příchod, Světlo podrží, pomůže mu a nedá mu padnout. Neboť k tomu, kdo se již dnes přiznává ke Světlu a k jeho hodnotám tak, že se je snaží reálně žít, se přizná také Světlo Boží, když přijde.

A nejen když přijde, ale již nyní mu může podat pomocnou ruku, ochránit ho a vést ho do světlé budoucnosti, naplněné radostnou společnou prací na pozvedání pozemského světa. Nový svět se stane společně zvelebovaným prostorem pro nový, zjasněný koloběh rození lidských duší. Ty se zde budou moci vracet, aby rozvázaly svou karmu, osvobodily se od všech vín a s dočista vyběleným rouchem mohly vstoupit do království nebeského. Lidské duše se budou rodit na nové, světlé zemi, aby dostaly příležitost ke zrychlenému duchovnímu zrání, které bude probíhat v radostném prožívání společenství očištěného lidstva, kráčejícího k duchovnímu vzestupu a vzájemně se podporujícího na cestě do říše Ducha.

A to vše se bude dít pod neustálým tlakem Světla, které nedovolí, aby lidstvo opět zakolísalo ve svém světlém snažení.

V současnosti jde každému z nás o to, aby se svým úsilím o dobro, čistotu, spravedlnost a lásku k bližním dokázal kvalifikovat do této požehnané Světlé říše míru na zemi. Aby dokázal ustát prvotní otřes, způsobený dotykem Světla, aby se dokázal přizpůsobit jeho požadavkům a vstoupit do říše míru na zemi ve své fyzické podobě. Nebo když ne, aby se stal hoden toho, že se bude moci narodit na nové, očištěné zemi, a dokončit na ní svůj duchovní vývoj.

V paprsku Božího Světla přichází Syn Člověka, aby nás pozval na svou svatbu. S nadějí a radostí očekávejme jeho příchod. Buďme na něj připraveni a ne nepřipraveni! Neodmítejme jeho pozvání na svatbu v říši míru tím, že dopustíme, aby naše pozemské starosti odvedly naši pozornost od toho, co je dnes ze všeho nejdůležitější. Aby nám znemožnily a zpochybnily radostné očekávání příchodu Ženicha, kterého máme očekávat oblečení ve svatebních rouchách dobrého, ctnostného a čistého života.

Nic jiného není dnes důležité! Ani starosti o svou rodinu a děti, abychom je uživili a zajistili! Ani plná vytíženost prací, vyděláváním peněz a kariérou! A už vůbec ne nějaké požitky a užívání si!

Normálního života, s ním spojených povinností i radostí se nemáme vzdávat. Nemáme na ně rezignovat, ale musíme vědět, že nejdůležitější ze všeho je dnes jen jedno jediné. Touha po Světle a radostné očekávání jeho příchodu! Touha po přicházejícím Světle Božím, která nutí člověka, aby se jeho nitro skvělo čistotou mysli a srdce. Aby zářilo silným chtěním k dobrému a láskou k bližním. Aby hořelo láskou k Bohu, projevující se snahou poznávat, chápat a respektovat jeho Vůli.

Kdo se bude o toto vážně snažit, nemusí se ničeho obávat. Ať se děje cokoli.

Autor: Milan Šupa | čtvrtek 14.12.2023 15:36 | karma článku: 7,45 | přečteno: 205x
  • Další články autora

Milan Šupa

O novém poznání, kterému to dnešní nesahá ani po kotníky

Všechno, co lidé vytvořili svým rozumem je špatné! I to, co se zdá být dobré a přináší nám blahobyt. Náš blahobyt totiž stojí proti přírodě.

25.4.2024 v 16:00 | Karma: 4,74 | Přečteno: 151x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Určeno všem budoucím bezrukým a beznohým

Tento text bude poměrně drsným popisem toho, co nás všechny čeká a co nikoho nemine. Jeho účelem je, abychom zůstali ušetřeni přicházejícího drsného zásahu do naší osobnosti.

19.4.2024 v 16:00 | Karma: 6,10 | Přečteno: 380x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Nejsme zvířata! Ale proč tak myslíme, jednáme a žijeme?

Člověk je člověk a zvíře je zvíře. To je každému jasné. Je však tragické, pokud člověk, který by měl stát výše, žije, tvoří, přemýšlí, chová se a funguje na základě principu, převzatého ze zvířecího světa.

12.4.2024 v 16:00 | Karma: 4,04 | Přečteno: 175x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Odhalení tajemství působení řeči

Řeč je dar. Je to schopnost prezentovat sebe sama, svou osobnost, své názory, postoje a hodnoty. Je to jeden ze základních způsobů, jak zviditelnit to, co v nás vnitřně žije a co námi hýbe.

5.4.2024 v 16:29 | Karma: 5,35 | Přečteno: 97x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma: 4,87 | Přečteno: 87x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 6,69
  • Průměrná čtenost 195x
Jsem člověk přesvědčený o tom, že to skutečné, pravé a pravdivé lze spatřit jen vnitřním zrakem. Právě o to se budu pokoušet ve svých textech.

Seznam rubrik