Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konečně dobrá zpráva ve světě špatných zpráv

V současnosti žijeme v době očisty, vyvolané zvýšeným tlakem Božího Světla v blízkosti země. Na jedné straně Světlo systematicky tlačí ke kolísání a k zhroucení vše, co není světlé, 

    ale na druhé straně dosud nevídaným způsobem pomáhá všem, kdo usilují ke Světlu.

    Kolem každého člověka, usilujícího v dnešní době o dobro, spravedlnost, čistotu, lásku k lidem a k Bohu, kolem každého takového člověka se nachází množství Světlých pomocí, schopných pomáhat po všech stránkách. Po stránce duchovní, fyzické i zdravotní. No a právě o pomoci po zdravotní stránce se bude mluvit v tomto textu.

    Člověk, který usiluje ke Světlu výše zmíněným způsobem a má nějaké zdravotní problémy, je i po této stránce obklopen pomocemi ze Světla. Pomocemi, schopnými jej vyléčit. Má to ale háček. Spočívá v tom, jakou formou je potřeba o tuto pomoc správně prosit.

    Praxe je totiž taková, že pokud například prosíme Stvořitele o pomoc v nějaké nemoci, ale může to být i v jakékoli jiné věci, vždy máme jasnou představu o tom, jak by měla tato pomoc vypadat. Když se například modlíme, v modlitbě vždy zpravidla prosíme o splnění naší vlastní představy o nejoptimálnější pomoci při našem zdravotním, nebo jiném problému. A za vyslyšení modlitby považujeme to, když se nám to skutečně splní.

    My lidé jsme ale ve svém vnímání reality nesmírně omezeni. A z této naší omezenosti vycházejí všechny naše úsudky. Ve srovnání s tím však Shora, ze Světla, není viděn jen malý výsek reality tak, jak jej vnímáme my. Ze Světla je viděno celé naše bytí, v celé jeho komplexnosti, včetně přítomnosti, minulosti a budoucnosti. A kromě toho Světlo vždy v první řadě zohledňuje náš duchovní prospěch. Čili to, co je pro nás užitečné především z duchovního hlediska. Z hlediska naplnění smyslu našeho bytí, spočívajícího v cestě Nahoru a v návratu do říše Ducha.

    Člověk tedy při své prosbě o pomoc v nějaké věci zpravidla zohledňuje pouze svůj vlastní, omezený pohled na realitu, zatímco Světlo Boží zohledňuje při naplnění prosby všechny výše uvedené skutečnosti. Na základě toho bude každému snadno pochopitelné, že splnění modlitby musí být v drtivé většině případů jiné, než si člověk přeje. Ke splnění modliteb dochází a ony se projeví, ledaže úplně jinak, než člověk očekává. Lidé si však žel často myslí, že modlitba nefunguje, protože se jim nesplnilo přesně to, co si přáli.

    Modlitba funguje a Stvořitel pomáhá, avšak my lidé se musíme naučit modlit a prosit úplně jinak. Máme Stvořiteli předestřít svou prosbu, ale nemáme si vytvářet představy o tom, jak zcela konkrétně má být naše prosba vyslyšena. Máme prosit Stvořitele o pomoc, ale na Stvořiteli samotném máme ponechat, jakým způsobem nám bude jeho pomoc poskytnuta a jak konkrétně se projeví.

    Musíme se naučit nechat jít Světlo jeho vlastními cestami. Nemáme ho tlačit cestou našich představ a přání. Cestou našeho chtění a naší vůle. Máme ho nechat jít jeho vlastní cestou a máme být otevření tomu, aby nám Světlo pomáhalo jeho vlastním způsobem.

    A Světlo Boží nám ve své, vše přehlížející Moudrosti, pomůže přesně tak, jak je to pro nás i pro naše okolí po všech stránkách nejlepší. My však musíme být schopni rozšířit své vědomí natolik, abychom byli připraveni pochopit a přijmout jeho pomoc, která se bude vždy lišit od našich vlastních představ. Tento vnitřní posun ve vědomí musí dokázat učinit každý, kdo chce, aby mu v dnešní době očisty země Světlo pomáhalo a on dokázal jeho pomoc vnímat.

    Je proto potřeba udělat v sobě samém vnitřní posun směrem ke zcela volnému, svobodnému, pomáhajícímu působení Světla bez jakýchkoli omezení, protože jedině Světlo samotné nejlépe ví, co je v dané chvíli pro nás opravdu dobré. A ví to lépe, než to víme my sami.

    V okolí každého člověka, usilujícího o dobro, čistotu, soucit s bližními a o blízkost Boží, je již v současnosti neuvěřitelné množství Světlých pomocí, schopných konat zázraky. Avšak to, co brání, aby se tyto zázraky mohly strhujícím způsobem také materiálně projevit, je silné lidské zaměření se na vlastní představy o tom, jak má pomoc vypadat. Aby mohla pomoc Stvořitele přijít, a aby se konečně mohly začít konat zázraky, je třeba učit se na ni správně naladit. Musíme dokázat upustit od vlastních představ a vlastního chtění, abychom se stali schopni správně naladit na frekvenci Boží pomoci a přijmout ji.

    Nápomocné nám k tomu mohou být tři věci. Důvěra, pokora a čistota.

    Důvěra v Boží ochranu a pomoc. Důvěra v jeho spravedlivé a láskyplné řízení všech věcí, a tedy i v současnosti probíhajícího očistného dění.

    Dále snaha o udržování čistoty našeho nitra. Čistoty našich citů a myšlenek, na základě čehož se staneme kompatibilní s čistotou Světla, ve které každá pomoc Shora přichází.

   A nakonec je to snaha o pokoru. Pokora znamená poslušnost. Znamená poslušnou otevřenost vůči tomu, jak jsou věci chtěné ze Světla a ne, jak je chceme my.

    Stále znovu a znovu se při našich prosbách zkoušejme správně vnitřně naladit na frekvenci pomoci ze Světla prostřednictvím důvěry, čistoty a pokory. Dokážeme-li to, tato pomoc se bude moci naplno materiálně projevit na našem těle i v našem okolí. A v nás i kolem nás se konečně začnou dít viditelné zázraky dobrotivé a pomáhající Lásky Boží, protože už svým vlastním chtěním neklademe překážky volnému a ničím neomezenému proudění pomáhajícího Světla.

Autor: Milan Šupa | pátek 21.7.2023 16:08 | karma článku: 9,54 | přečteno: 215x
  • Další články autora

Milan Šupa

O novém poznání, kterému to dnešní nesahá ani po kotníky

Všechno, co lidé vytvořili svým rozumem je špatné! I to, co se zdá být dobré a přináší nám blahobyt. Náš blahobyt totiž stojí proti přírodě.

25.4.2024 v 16:00 | Karma: 5,23 | Přečteno: 161x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Určeno všem budoucím bezrukým a beznohým

Tento text bude poměrně drsným popisem toho, co nás všechny čeká a co nikoho nemine. Jeho účelem je, abychom zůstali ušetřeni přicházejícího drsného zásahu do naší osobnosti.

19.4.2024 v 16:00 | Karma: 6,10 | Přečteno: 383x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Nejsme zvířata! Ale proč tak myslíme, jednáme a žijeme?

Člověk je člověk a zvíře je zvíře. To je každému jasné. Je však tragické, pokud člověk, který by měl stát výše, žije, tvoří, přemýšlí, chová se a funguje na základě principu, převzatého ze zvířecího světa.

12.4.2024 v 16:00 | Karma: 4,04 | Přečteno: 175x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Odhalení tajemství působení řeči

Řeč je dar. Je to schopnost prezentovat sebe sama, svou osobnost, své názory, postoje a hodnoty. Je to jeden ze základních způsobů, jak zviditelnit to, co v nás vnitřně žije a co námi hýbe.

5.4.2024 v 16:29 | Karma: 5,35 | Přečteno: 97x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma: 4,87 | Přečteno: 87x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  16:50

Aktualizujeme Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájil dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Hromadná nehoda poblíž letiště uzavřela Pražský okruh, jedno z aut skončilo na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  16:43

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahují na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Steinmeier si v Praze může zlepšit reputaci. Poškodil mu ji döner v Turecku

29. dubna 2024  16:05

Pondělní dvoudenní návštěva Česka s fotkami od Vltavy je pro německého prezidenta Franka-Waltera...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhodlala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 6,72
  • Průměrná čtenost 195x
Jsem člověk přesvědčený o tom, že to skutečné, pravé a pravdivé lze spatřit jen vnitřním zrakem. Právě o to se budu pokoušet ve svých textech.

Seznam rubrik