Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Neposkvrněné početí Krista! Jak to bylo doopravdy?

   Pokud je podle Zákonů Páně podmínkou pro pozemské zrození každého člověka předchozí tělesný styk muže a ženy, nemohlo tomu být jinak ani v Ježíšově případě. 

   Co znamená pojem dokonalost? Dokonalost je absolutní vrchol všeho. Je to maximum toho, co je vůbec možné dosáhnout. Je to něco naprosto dokonalé, nad co již není nic jiného. To, co je dokonalé, nelze již žádným způsobem měnit, ani vylepšovat, protože dokonalostí byl prostě dosažen vrchol, nad který není.

   No a plně adekvátně lze slovo dokonalost spojit pouze s jedním pojmem - s pojmem Bůh! Jedině On je opravdu dokonalý a dokonalé je také vše, co vytvořil. Dokonalé je tedy, v jeho uceleném a komplexním působení, i celé ohromné stvoření, které vzniklo a je udržováno samočinným působením Zákonů stvoření. Tyto Zákony nesou v sobě pečeť svého Tvůrce a jsou proto dokonalé. To znamená, že vše, co v mnoha úrovních stvoření vzniká a co se tam děje, může vznikat a dít se jedině v rámci zmíněných, dokonalých Zákonů.

   Z toho všeho tedy zcela logicky vyplývá, že ve stvoření nemůže dojít k ději, nebo k činu, který by nějakým způsobem vybočoval z rámce působení Zákonů stvoření. To tedy prakticky znamená, že nikde ve stvoření nemůže existovat nic takového, jako jsou zázraky. Každý, kdo připouští možnost existence zázraků, tím ve své naivitě a nevědomosti popírá dokonalost fungování Zákonů stvoření, a tím také dokonalost Páně.

   Jak si však vysvětlit mnohé činy, popsané například v Bibli, které jsou obecně považovány za zázraky?

   Lidé na zemi nikdy nežili a dosud nežijí podle Zákonů stvoření, čili podle Vůle Páně. Nesnaží se je poznávat a neznají jejich dokonalé působení, a proto je všechno lidské dílo kusé a nedokonalé, vykazující mnohé chyby a nedostatky. Tato neznalost je hlavní příčinou vší bídy, utrpení a zla na zemi.

    Ze Světla bylo vykonáno nesmírně mnoho proto, abychom nezůstali v takovéto fatální nevědomosti o zákonitém dění ve stvoření. V nevědomosti, která by nakonec musela zapříčinit zhroucení celé civilizace, ke kterému dnes přece jen směřujeme.

   Aby tedy lidé procitli, z času na čas se z vyšších úrovní stvoření vtělovaly na zem zralejší duchovní bytosti, mající za úkol jim vhodnou formou zprostředkovat znalost o fungování zmíněných Zákonů, protože pouze život v souladu s nimi může lidem přinést mír, spokojenost a štěstí.

   No a protože tyto zralejší bytosti si se sebou na zem vždy přinášely mnohem vyšší úroveň poznání Zákonitostí univerza, jak bylo obecně na naší planetě běžné, mohly v rámci tohoto svého hlubšího poznání konat činy a věci, které se ostatním jevili jako něco neobyčejné.

   Dnes je však již potřeba vědět, že žádné zázraky neexistují! V plné míře se to vztahuje také na život Ježíše Krista, který byl Poslem z těch nejvyšších Výšin. Byl Synem Božím, který sám o sobě řekl, že nepřišel na zem Zákony rušit, ale naplnit.

   Všechny neuvěřitelné činy, které Ježíš na zemi konal, se z důvodu jeho nejvyššího možného propojení se Zákony stvoření, musely absolutně nevědomým lidem této planety jevit jako zázraky. Vždy, v každém jednotlivém případě však šlo o dění, které proběhlo v rámci dokonalých Zákonů stvoření, protože nad dokonalost Páně, která se projevuje ve fungování těchto Zákonitostí, již není nic jiného. Neexistují výjimky, ani zlepšení, protože co je jednou dokonalé, je prostě už definitivní a neměnné!

   Pokud tedy je podle těchto Zákonů podmínkou pro pozemské zrození předchozí tělesný styk muže a ženy, nemohlo tomu být jinak ani v Ježíšově případě. Je snad nezbytnost tělesného spojení dvou pohlaví, která je potřebná za účelem pozemského zrození nového lidského jedince nečistá a poskvrněná? Tato nezbytnost přece vznikla účinky dokonalých Zákonů stvoření, reprezentujících Vůli Páně! Není tedy na ní nic nečisté a touto cestou přišel na zem také Ježíš, který, jak již jednou bylo řečeno, přišel Zákony naplňovat a ne rušit.

   A přece bylo Kristovo početí neposkvrněné! Došlo k němu totiž z čisté lásky a s pohledem upřeným k Stvořiteli. Když Marie prožila ve svém nitru Zvěstování, které je popsáno v Bibli, toto prožití vrcholně naplnilo celý její vnitřní život. A její duševní stav, který byl Světlem chtěný, odsunul ve chvílích tělesného spojení s mužem, kterého velmi milovala, všechny smyslné pudy hluboko do pozadí, čímž se stalo Ježíšovo početí tělesně neposkvrněným.

   Šlo zde o děj, který je na naší zemi přece jen ojedinělý, protože u lidí je při plození téměř vždy to pudově tělesné více, nebo méně převládající. Tělesné plození však jako takové nečisté není! Je to nezbytnost pro zrození se každého člověka na zemi, která je dána dokonalými Zákony stvoření.

   Pouze vnitřní, duševní stav lidí při tomto aktu rozhoduje, zda a do jaké míry bude vzájemné spojení muže a ženy poskvrněno, nebo neposkvrněno. Poskvrněno mírou prožití zvířecí smyslnosti, nebo naopak, zušlechtěno čistou a obapolnou láskou, s pohledem upřeným ke Stvořiteli. Od tohoto kritéria se odvíjí duševní kvalita, nebo nekvalita nově na zem příchozích, lidských jedinců, a proto by si toho měl být vědom každý pár, který se chystá mít děti.

Autor: Milan Šupa | pátek 25.11.2022 16:18 | karma článku: 6,27 | přečteno: 301x
  • Další články autora

Milan Šupa

O novém poznání, kterému to dnešní nesahá ani po kotníky

Všechno, co lidé vytvořili svým rozumem je špatné! I to, co se zdá být dobré a přináší nám blahobyt. Náš blahobyt totiž stojí proti přírodě.

25.4.2024 v 16:00 | Karma: 4,74 | Přečteno: 151x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Určeno všem budoucím bezrukým a beznohým

Tento text bude poměrně drsným popisem toho, co nás všechny čeká a co nikoho nemine. Jeho účelem je, abychom zůstali ušetřeni přicházejícího drsného zásahu do naší osobnosti.

19.4.2024 v 16:00 | Karma: 6,10 | Přečteno: 380x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Nejsme zvířata! Ale proč tak myslíme, jednáme a žijeme?

Člověk je člověk a zvíře je zvíře. To je každému jasné. Je však tragické, pokud člověk, který by měl stát výše, žije, tvoří, přemýšlí, chová se a funguje na základě principu, převzatého ze zvířecího světa.

12.4.2024 v 16:00 | Karma: 4,04 | Přečteno: 175x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Odhalení tajemství působení řeči

Řeč je dar. Je to schopnost prezentovat sebe sama, svou osobnost, své názory, postoje a hodnoty. Je to jeden ze základních způsobů, jak zviditelnit to, co v nás vnitřně žije a co námi hýbe.

5.4.2024 v 16:29 | Karma: 5,35 | Přečteno: 97x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma: 4,87 | Přečteno: 87x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 6,69
  • Průměrná čtenost 195x
Jsem člověk přesvědčený o tom, že to skutečné, pravé a pravdivé lze spatřit jen vnitřním zrakem. Právě o to se budu pokoušet ve svých textech.

Seznam rubrik