Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Definování zásadního omylu křesťanství

   Domněnka křesťanských církví, že svět byl spasen křížem a vzkříšením Krista, je nesprávná! Tato teze je tragickým omylem. 

   Ba co víc, je jednou z hlavních příčin neustále se prohlubujícího duchovního, morálního a mravního úpadku civilizace na planetě Zemi.

   Člověk, který totiž tvrdí, že náš svět byl spasen Kristovou smrtí na kříži a jeho utrpením musí být pravděpodobně slepý, když nevidí a nevnímá ten děsivý úpadek všech vyšších hodnot, ten všeobecný rozklad elementární lidskosti. Copak opravdu takto vypadá svět, který byl spasen?

   Ne, tisíckrát ne! Realita, kterou každodenně prožíváme, je sama o sobě až příliš očividným svědectvím toho, že spása a spasení musí přece jen tkvět v něčem úplně jiném, co by se v zásadním smyslu mnohem pozitivnějším způsobem odrazilo v každodenním životě jednotlivců i celé společnosti.

   Důrazně je proto třeba říci: „Současné pojetí spásy a spasení je nesprávné, protože pozornost věřících odvádí od toho hlavního a nejpodstatnějšího! Od poznání, v čem je spása opravdu skrytá!“

   Spása nespočívá v Kristově smrti a zmrtvýchvstání! Spočívá jedině v Kristově Slově, ve kterém nám bylo jasně ukázáno, jak máme myslet, cítit, mluvit a jednat. Kdo přijme toto Slovo a bude podle něj opravdu žít, ten zaručeně dojde ke spáse. Jiná cesta k ní nevede a nikdy ani nevedla! Kdyby byl právě na tuto skutečnost církvemi kladen hlavní a jediný důraz, dnes by pravděpodobně všechno na naší planetě vypadalo úplně jinak. Určitě rozhodně lépe! Žel, důraz se však kladl na něco úplně jiné, a tímto způsobem byla výhybka, vedoucí ke skutečnému spasení, nastavena nesprávným směrem.

   Zkusme nad tím už jednou vážně pouvažovat! Naše spása spočívá jedině v životě podle Slova Pravdy! V životě podle učení Ježíše Krista! Ke spáse tedy může dospět jen ten, kdo se snaží žít tak, jak nám ukázal Spasitel. Nikdo jiný!

   Lidé obecně i celý svět však nežijí podle Spasitelových slov, a proto jsou na míle vzdáleni od spásy. Ba právě naopak, kráčejí k záhubě! Ke své osobní i k záhubě celé civilizace! Tvrdit v takovéto situaci, že svět již byl spasen Kristovým křížem a zmrtvýchvstáním je doslova absurdní.

   Vždyť lidstvo v podstatě ještě dosud vůbec nepochopilo a nezrealizovalo nejdůležitější princip Kristovy nauky, spočívající v zásadě, že vůči jiným se máme chovat tak, jak chceme, aby se jiní chovali vůči nám. Svět se ve skutečnosti vůbec neřídí Synem Božím ukázaným principem pomáhající lásky, vzájemné podpory, úcty a lidské sounáležitosti. No a žel, nemalou vinu na tomto stavu mají všechny křesťanské církve, které svým věřícím správným způsobem neukazovaly, jak skutečně dospět ke spáse. Ty křesťanské církve, které ještě dosud mylně prohlašují, že spása spočívá ve smrti a ve vzkříšení Ježíše Krista. Je to omyl, protože skutečná spása spočívá jedině v životě podle Kristova učení a v ničem jiném!

   Lidé by proto už konečně měli začít samostatně uvažovat, hledat a nakonec i najít spásu tam, kde opravdu je: V životě podle učení Ježíše Krista! Pokud to pochopí a začnou kráčet správným směrem, velmi pozitivně se to projeví nejen na kvalitě jejich vlastního, osobního života, ale také na zlepšení kvality mezilidských vztahů v jejich nejbližším okolí, a nakonec i v celé společnosti. Až bude tímto způsobem žít většina lidí na naší planetě, teprve potom lze říkat, že náš svět úspěšně kráčí cestou ke spáse.

Autor: Milan Šupa | úterý 4.10.2022 16:26 | karma článku: 13,41 | přečteno: 492x
  • Další články autora

Milan Šupa

O novém poznání, kterému to dnešní nesahá ani po kotníky

Všechno, co lidé vytvořili svým rozumem je špatné! I to, co se zdá být dobré a přináší nám blahobyt. Náš blahobyt totiž stojí proti přírodě.

25.4.2024 v 16:00 | Karma: 4,60 | Přečteno: 135x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Určeno všem budoucím bezrukým a beznohým

Tento text bude poměrně drsným popisem toho, co nás všechny čeká a co nikoho nemine. Jeho účelem je, abychom zůstali ušetřeni přicházejícího drsného zásahu do naší osobnosti.

19.4.2024 v 16:00 | Karma: 6,10 | Přečteno: 378x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Nejsme zvířata! Ale proč tak myslíme, jednáme a žijeme?

Člověk je člověk a zvíře je zvíře. To je každému jasné. Je však tragické, pokud člověk, který by měl stát výše, žije, tvoří, přemýšlí, chová se a funguje na základě principu, převzatého ze zvířecího světa.

12.4.2024 v 16:00 | Karma: 4,04 | Přečteno: 175x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Odhalení tajemství působení řeči

Řeč je dar. Je to schopnost prezentovat sebe sama, svou osobnost, své názory, postoje a hodnoty. Je to jeden ze základních způsobů, jak zviditelnit to, co v nás vnitřně žije a co námi hýbe.

5.4.2024 v 16:29 | Karma: 5,35 | Přečteno: 97x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma: 4,87 | Přečteno: 87x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:58

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 6,67
  • Průměrná čtenost 195x
Jsem člověk přesvědčený o tom, že to skutečné, pravé a pravdivé lze spatřit jen vnitřním zrakem. Právě o to se budu pokoušet ve svých textech.

Seznam rubrik