Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Odhalování tajemství astrálního světa

   Žijeme v době soudu a očisty země, kdy by lidé neměli mít žádná duchovní tajemství. Naopak, měli by být plně duchovně vědomi, aby mohli vědomě kráčet ke Světlu a jeho cestami. 

   Aby při tom dokázali vědomě využít všech pomoci, které se jim nabízejí.

   A jednou z takovýchto pomocí je i znalost astrálních úrovní, nacházejících se v nejbližší blízkosti naší nejhrubší materiální úrovně.

   My v současné době žijeme v nejhrubší hmotnosti a astrální úrovně se nacházejí v úrovni střední hmotnosti. Jde tedy o úrovně jemnějšího druhu, než je ta naše současná. Proto jsou nám fyzickýma očima neviditelné. Jsou však viditelné lidem, kteří dokázali aktivovat svůj jemnější zrak. Jsou ale také zároveň vnímatelné naprosto všem, kteří dokáží aktivovat své jemnější cítění.

   Astrální úrovně jsou dvojího druhu. První je astrální úroveň k zemi přicházející a druhou je astrální úroveň od země odcházející.

   To, co k zemi přichází, přichází k ní shora, a proto to má ideální podobu. To, co od země odchází, je tvořeno myšlenkovými a citovými formami lidí, a proto to má takovou podobu, jakou tomu dávají lidé kvalitou svého cítění a myšlení. Astrální úroveň od země odcházející odráží výšku duchovní úrovně a duchovní zralosti obyvatelstva naší planety.

   To znamená, že v úrovni střední hmotnosti vznikají prostřednictvím myšlenkových forem, a v úrovni jemné hmotnosti prostřednictvím citových forem krajiny a města, plně odpovídající jejich kvalitě. Jaká je tato kvalita lze odvodit z kvality lidského vnitřního života.

   V astrální úrovni ze země odcházející vzniká duplicitní kopie naší planety, odpovídající úrovni a charakteru myšlení a cítění jejího obyvatelstva. Jinými slovy vyjádřeno, to, co nosíme na zemi skryté ve svých hlavách, se v astrální úrovni stává realitou. Stejnou realitou, v jaké my žijeme dnes. Do této reality se dostaneme po odložení svého materiálního těla.

   Způsobem, charakterem a kvalitou svého cítění a myšlení neustále nevědomky formujeme astrální svět, a do tohoto světa pak vstoupíme v naší duševní podobě. V tomto světě budeme prožívat různé stupně pekla, pokud naše myšlení a cítění bylo špatné a falešné, nebo v něm budeme prožívat různé úrovně nebe, pokud naše myšlení a cítění bylo dobré a čisté. Pokud bylo dobré a čisté, budeme moci stoupat do nejjemnějších sfér hrubé hmotnosti, odtud pak do jemnohmotnosti a z jemnohmotnosti do věčné říše ducha, tedy do konečného cíle našeho putování všemi světy a úrovněmi.

   Proto nám autor knihy, odhalující všechna tajemství stvoření s názvem „Ve Světle Pravdy“ doporučuje, abychom se neustále snažili o dobré chtění a o zachovávání krbu našich myšlenek čistým. Budeme-li se o to snažit, prožijeme plnohodnotný život na zemi, a zároveň tím budeme pozitivním způsobem formovat astrální svět, do kterého vstoupíme po své fyzické smrti. Budeme v něm stoupat stále výš a výš, až nakonec vstoupíme do věčné říše Ducha.

   Lidé však obecně o těchto věcech nevědí, ba ani nechtějí vědět, a proto charakterem, způsobem a nekvalitou svého cítění a myšlení vytvářejí astrální svět plný negativity. V něm uvíznou jejich duše po fyzické smrti a v něm budou trpět, dokud se nevzpamatují a nenastoupí na cestu k Bohu a k jeho Světlu. Nebo tam zůstanou až do konce trvání hmotnosti, aby se její konec a rozklad stal také jejich definitivním koncem, totožným s věčným zatracením.

   Tolik ve stručnosti k astrální úrovni od země odcházející, a nyní se podívejme na astrální úroveň k zemi přicházející.

   Než ale začneme je ještě potřeba objasnit, že životní prostor, ve kterém zde na zemi žijeme, je vytvořen bytostmi přírody. Bytosti přírody, nebo-li bytostní ho zformovaly v souladu s Vůlí Stvořitele. Proto je přírodní svět, nedotčený lidskou rukou krásný, dokonalý, čistý a harmonický.

   A tito bytostní nezformovali jen náš hmotný svět, ale formují také astrální úroveň, tvořenou našimi city a myšlenkami. Jak již bylo řečeno, formují ji a vytvářejí ji v souladu s formou, obsahem a kvalitou našeho cítění a myšlení.

   No a bytostní formují také astrální úroveň k zemi přicházející. Všechno, co k zemi přichází k ní přichází shora, a proto je to krásné, harmonické, světlé a dokonalé. Takovou je i astrální úroveň k zemi přicházející, která je ideálním předobrazem země samotné i všeho, co na ní má vzniknout. Proto tuto astrální úroveň můžeme nazvat také úrovní ideálních předobrazů. Je zformována podle Božích zákonů a podle Pánovy Vůle, a má lidem sloužit jako ideální vzor pro vše, co na zemi tvoří a budují.

   Abychom to lépe pochopili, ukažme si příklady, kdy to fungovalo tak, jak má, a kdy pozemští tvůrci při svém tvoření čerpali z astrální úrovně ideálních předobrazů, a tyto předobrazy materializovali a zhmotnili ve svých dílech na zemi.

   Dříve, než Johann Sebastian Bach napsal své symfonie, byly pro něj napsány v astrální úrovni ideálních předobrazů. Bach se dokázal naladit na tuto úroveň a ve své inspiraci přijmout to, co bylo pro něj již nachystáno.

   Než Leonardo da Vinci namaloval svou Monu Lisu, byla Mona Lisa namalována v astrální úrovni předobrazů. Leonardo se dokázal naladit na tuto úroveň a dokázal tento obraz zmaterializovat. Pracoval na něm několik let, stále se k němu vracel, stále ho předělával a nebyl s ním spokojen, protože neustále vnímal velký rozdíl mezi nádherou obrazu, který směl vnímat a jeho vlastní schopností dosáhnout tohoto ideálu.

   Tímto způsobem píší básníci své verše a spisovatelé své romány. Takovýmto způsobem byl vynalezen penicilin a různé jiné významné objevy a vynálezy. Tímto způsobem vzniklo naprosto vše, co na zemi máme. Architektura, předměty denní potřeby, umělecká díla, vynálezy i tento text.

   Otázkou pouze zůstává, nakolik přesně dokážou lidé vnímat a vnitřně uchopit ideální předobrazy, a následně je co nejvěrněji zrealizovat v hmotné podobě. Čím více jsou lidé pokornější, citlivější a duchovně vědomější, tím přesněji se to děje. Avšak čím více jsou lidé domýšliví, rozumově racionální a duchovně neznalí, tím více je jejich výsledná materializace vzdálena od ideálních předobrazů, a tím více se podobá karikatuře.

   Je pouze čistě v moci a v rukou lidí, jestli se naše planeta se vším co se na ní nachází, stane dokonalým odrazem planety Země z astrální říše ideálních předobrazů, nebo naopak, zda se stane jen její karikaturou.

   V této říši je nachystáno ještě množství převratných objevů a vynálezů, ještě množství nejneuvěřitelnějších věcí, jaké si ani neumíme představit, ale k tomu, aby mohly být materializovány, musí lidé ještě duchovně dozrát, protože jedině znalost Vůle Páně a jeho Zákonů jim umožní správným způsobem čerpat z těchto úrovní a poté to co nejpřesněji přenášet do nejhrubší hmotnosti.

   V souvislosti s uvedenými skutečnostmi si někdo může položit otázku: „A co třeba atomová bomba? Co koncentrační tábory a mnohé jiné špatné a destruktivní věci? I tyto byly nejprve vytvořeny v astrální říši ideálních předobrazů?“

   Ne! V tomto případě je tomu jinak, protože v říši ideálních předobrazů vytvářejí bytostní jen to, co je světlé a co pochází ze Světla.

   Odkud jsou však potom čerpány inspirace k materiálnímu uskutečnění negativních věcí?

   Jsou čerpány z druhé astrální úrovně od země odcházející, vytvořené lidskými myšlenkami a city. V této říši se nacházejí centrály všeho rozumového poznání a bádání, vytvářená lidskou rozumovou aktivitou po celou dlouhou historii země. Jde o informace všeho možného druhu, často velmi vzdálené od zákonů Božích i od jakýchkoli morálních zásad.

   No a právě sem, do těchto astrálních lidských myšlenkových centrál, se ve své inspiraci a ve svém bádání napojují různí vědci a badatelé, snažící se vytvořit něco destruktivního. Nějaké nové zbraně, nebo jiné destruktivní věci, jejichž účelem je zabíjet, škodit, zotročovat, podmaňovat  a ovládat. Při pozitivním naladění lidí je čerpáno ze světlé astrální říše ideálních předobrazů a při negativním naladění je čerpáno z negativní astrální úrovně, vytvořené negativním lidským myšlením a chladnou rozumovou racionalitou bez morálky.

   Ze všeho, co bylo řečeno, je každému jasné, jakými máme být a kam se máme napájet, aby bylo na zemi lépe. Ve vztahu ke každému jednotlivému člověku, žijícímu na zemi, je to možné v prosté jednoduchosti vyjádřit slovy:

   Kdo v sobě přechovává pevné chtění k dobru a snaží se o čistotu svých myšlenek, ten kráčí cestou k Nejvyššímu. Ten kráčí stvořením správně a toho vnitřní napojení bude vždy ukotveno v astrální říši ideálních předobrazů. Tyto předobrazy bude vnímat a bude je přenášet do materiální úrovně, přinášeje tak požehnání sobě, svým bližním i celému světu.

Autor: Milan Šupa | středa 28.9.2022 16:23 | karma článku: 8,67 | přečteno: 169x
  • Další články autora

Milan Šupa

Nejsme zvířata! Ale proč tak myslíme, jednáme a žijeme?

Člověk je člověk a zvíře je zvíře. To je každému jasné. Je však tragické, pokud člověk, který by měl stát výše, žije, tvoří, přemýšlí, chová se a funguje na základě principu, převzatého ze zvířecího světa.

12.4.2024 v 16:00 | Karma: 4,02 | Přečteno: 169x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Odhalení tajemství působení řeči

Řeč je dar. Je to schopnost prezentovat sebe sama, svou osobnost, své názory, postoje a hodnoty. Je to jeden ze základních způsobů, jak zviditelnit to, co v nás vnitřně žije a co námi hýbe.

5.4.2024 v 16:29 | Karma: 5,35 | Přečteno: 93x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma: 4,81 | Přečteno: 83x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Lavina odplaty přírodního světa na spadnutí!

Všechno je jinak, než se domnívají ekologičtí aktivisté! Z hlediska dění v přírodě žijeme opravdu na hraně, ale příčiny jsou úplně jiné. Jsou nepostřehnutelné zraku současných lidí, hendikepovaných materialistickou slepotou.

21.3.2024 v 16:50 | Karma: 10,99 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Slzy bolesti nad masami, jdoucími do zatracení

Proč vznikl tento text? Aby lidé pochopili, co je příčinou toho, že jim srdce občas sevře smrtelná úzkost. Aby znali, co se za tím skrývá. Aby si uvědomili, k čemu je to vybízí, a aby se zachránili.

14.3.2024 v 16:19 | Karma: 7,76 | Přečteno: 143x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Kolikrát se rodíme na zemi? Nekonečně mnoho, nebo jen jednou?

Védy, hinduismus, nebo buddhismus jsou toho názoru, že člověk se rodí ve hmotné úrovni univerza nespočet krát a během každého svého pozemského života prožívá radost i utrpení.

7.3.2024 v 16:51 | Karma: 7,17 | Přečteno: 160x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Jak se naučit to nejtěžší? Milovat své nepřátele!

To, co bylo dosud už neobstojí! V tlaku nadcházející očisty už nebudou udržitelné, dnes ještě běžné postoje vůči bližním, plné zloby, nenávisti, netolerance, antipatie, bezohlednosti, nebo odsuzování.

29.2.2024 v 16:02 | Karma: 7,86 | Přečteno: 130x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Nepřehledná složitost rozumu a ohromující jednoduchost ducha

Dnešní moderní lidstvo se podobá bezradnému dítěti, které rozložilo mechanický hodinový stroj na součástky, ale nedokáže jej už složit.

22.2.2024 v 16:24 | Karma: 8,31 | Přečteno: 126x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Nelítostné útoky fúrií! Kdo obstojí?

Každému z nás bude předestřen účet za to, jak hospodařil s milostí smět osobně existovat v Pánově stvoření a smět se v něm svobodně rozhodovat. Ať již pro to dobré, nebo pro to špatné.

16.2.2024 v 16:22 | Karma: 6,91 | Přečteno: 177x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Jak správně vnímat předpovědi budoucnosti? Radikálně jinak!

Výstrahu vize katastrofické budoucnosti, uvedené v Apokalypse, lidstvo nevzalo vážně. Nevzalo ji jako výzvu k nezbytné změně sebe sama k lepšímu, aby tím otočilo volantem jiným směrem, vedoucím k lepší budoucnosti.

8.2.2024 v 16:13 | Karma: 5,91 | Přečteno: 118x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Tady a teď! To má největší cenu! Nic jiného neexistuje!

Jediné, co každý z nás skutečně vlastní, je právě tento okamžik přítomnosti. Minulost je nenávratně pryč, nedá se už vrátit, a proto se nemá smysl ní trápit. Budoucnost ještě nenadešla, protože teprve přijde.

1.2.2024 v 15:55 | Karma: 6,81 | Přečteno: 173x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Smrtící sevření v drápech nedůvěry

Zhoubným jedem nedůvěry otrávené duše obyčejných lidí i vysokých církevních hodnostářů se naplno projevily již před 2000 lety při výslechu židovské velerady po Jidášově zradě.

25.1.2024 v 15:51 | Karma: 6,18 | Přečteno: 132x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

O záření univerza a o lidské schopnosti ovládat hmotu

Předem však upozorňuji, že nepůjde o žádná levná kouzla, ale o odhalení naší elementární schopnosti ovlivňovat hmotu a určitým způsobem ji ovládat.

18.1.2024 v 15:28 | Karma: 6,17 | Přečteno: 146x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Dar vítězství! Tady je! Berme a vítězme!

„Jen ve starých bajkách vítězí čest. Stále více pravdy má tvrdá pěst.“ Tato slova z vánoční písně slovenské skupiny Lojzo dokonale vystihují stav, ve kterém se nacházíme. O vítězství dobra a cti se mluví jen v pohádkách.

11.1.2024 v 15:30 | Karma: 6,96 | Přečteno: 135x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Průnik k tajemství základního záření univerza

Naším stvořením proudí základní Boží síla ve formě záření, ze kterého lidé čerpají a vytvářejí z něho své vlastní, osobní záření. Životně důležitou věcí pro každého z nás je, abychom dokázali toto Světlé záření správně využít,

5.1.2024 v 15:45 | Karma: 7,84 | Přečteno: 114x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Chybí pravá láska ke Kristu! Proto ho vůbec neznáme!

Pojem křesťan je odvozen od slova Kristus. Znamená stoupenec Krista, nebo ten, kdo miluje a uctívá Krista. Jak se ale má tato láska a toto uctívání správně projevovat?

27.12.2023 v 15:43 | Karma: 6,38 | Přečteno: 114x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Jak dospět k ideálu čisté, dětské radosti z bytí?

Znalost těchto skutečností je nesmírně důležitá, protože lidé musí vědět, že člověk nečistého nitra nemůže nikdy prožívat pravou, skutečnou radost z bytí.

22.12.2023 v 15:30 | Karma: 9,15 | Přečteno: 109x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Štěstí přeje připraveným! Staňme se jimi! Připravme se!

Nic není dnes důležité! Ani starosti o svou rodinu a děti, abychom je uživili a zajistili! Ani plná vytíženost prací, vyděláváním peněz a kariérou! A už vůbec ne nějaké požitky a užívání si!

14.12.2023 v 15:36 | Karma: 7,44 | Přečteno: 203x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

O budoucnosti naší planety a lidí, kteří na ní zůstanou

Existuje několik pohledů na to, co nás čeká v budoucnosti. Správný pohled je však jen jeden jediný. Všechny ostatní jsou postaveny jen na lidských domněnkách a představách, nezakládajících se na pravdě.

7.12.2023 v 15:39 | Karma: 10,90 | Přečteno: 228x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Přepněme se do módu dávání! Žijme v harmonii s univerzem!

Víte k čemu slouží vesmír a v širším pojetí i celé stvoření? Je to obrovská škola! Je to obrovský prostor, určený k tomu, aby vše co v něm žije rostlo, vyvíjelo se a dozrávalo směrem vzhůru. Aby to bylo stále vědomější a zralejší.

1.12.2023 v 16:21 | Karma: 7,62 | Přečteno: 72x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 80
  • Celková karma 6,84
  • Průměrná čtenost 200x
Jsem člověk přesvědčený o tom, že to skutečné, pravé a pravdivé lze spatřit jen vnitřním zrakem. Právě o to se budu pokoušet ve svých textech.

Seznam rubrik