Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pámbu s námi a zlý pryč!

A je to tady! Lidovci se nechali slyšet, že koalicím by mělo stačit ke vstupu do Sněmovny sedm procent hlasů místo deseti. A co třeba jenom tři? Vždyť oni to s námi myslí tak dobře! Lidovci se za lid modlí a starostové se starají.

Říká se, že umírající bestie kolem sebe nejvíc kope. Ale KDU-ČSL a Starostové a nezávislí nejsou přece žádné bestie. Pokrytečtí svatouškové se mezi nimi jistě najdou a vyčůraní hospodáříčkové taky, ale řeknětě mi, kde se nenajdou!

A tak beru páně Bělobrádkův a Gazdíkův výkřik jen jako jeden z dozvuků kocoviny ze skončené vládní krize a nejnovějších předvolebních průzkumů, které jim zrovna moc šancí nedávají.

Pravda, taky je napadlo, že pod jejich praporem by se mohla semknout celá roztříštěná pravice. Teď jde ovšem o to, koho do panské jednoty přibrat. Přestárlého orlického knížete? Profláknutého chemika? Fialu vonnou, která se svého času osvědčila na ministerstvu školství, ale teď vadne, vadne, až uvadne?

Aby oni si nakonec neřekli s Oscarem Wildem Jak je důležité míti Filipa!

Pravdou ovšem je také to, že se už všichni párkrát zařekli, že s tím druhým, třetím či čtvrtým do smrti smrťoucí nikdy. No nic, třeba o nich jednou nějaký nový Karel Poláček napíše pokračování knížky Bylo nás pět. To by mohla být sranda k popukání!

Jenom mi vrtá hlavou, kdo mu poslouží jako model pro Zilvara z chudobince. Abychom to nakonec nebyli my všichni a Jirsákové a Soumarové se nám nesmáli v nejrůznějších daňových rájích!

Autor: Jaroslav Čejka | neděle 28.5.2017 14:43 | karma článku: 36,39 | přečteno: 1235x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
BLOG UKONČEN!

(Autorovy nejlepší prozaické blogy vyšly v knize Magická setkání -s podtitulem Puzzle story - v nakladatelství KMEN.)

Seznam rubrik