Další chytrý člověk nezvládl boj s hlupáky,co mají moc :-(

20. 02. 2017 22:57:36
Pokud si někdo na radnici dělá čárky za jednotlivé "hlavy", které se jim podařilo srazit, mohou si udělat další. Měli by si však uvědomit, že ničit moudré a schopné lidi jim z dlouhodobého hlediska úspěch nepřinese.

Minule jsem tady psal o tzv. zefetivňování chodu radnice městského obvodu Ostrava-Jih. Psal jsem mimo jiné o tom, jak i přes čistky na úřadě, který se hájil tím, že odcházejí nadbytečnï zaměstnanci, počet zaměstnanců úřadu a náklady na jejich odměny stále rostou, zatímco zkušení zaměstnanci odcházejí a nahrazují je neschopní všehoschopní kamarádi kamarádů radních.

Jindy jsem psal o aroganci a někdy až vulgaritě s jakou se radní chovají k občanům a zastupitelům s opačným názorem.

Psal jsem o neschopnosti úřadu vysvětlit a obhájit zrušení ZŠ Mitušova 8, který to krok radního Rykaly probudil mnoho obyvatel obvodu z letargie a otevřel jim oči.

Dnes mi však dovolte složit poklonu jedné osobě, která pro tento obvod a občany v něm dost udělala. Která ač mnohokrát urážená radním Hřivňákem, který ve své nadutosti nepochopil, co to je být radním, vždy zachovala klidnou tvář a chovala se důstojně. Která své postoje vždy vysvětlovala a nepoužívala výrok tak oblíbený místostarostkou Tichánkovou: "My můžeme!" Tou osobou je ředitelka ZŠ F.Formana paní Ivona Klímová, která po mnoha letech, ve kterých úspěšně vedla školu a překonala mnohá úskalí školství, již neměla dost síly bojovat s aroganci mocných na radnici městského obvodu Ostrava-Jih a rezignovala na svou funkci.

Je to škoda, protože každý schopný člověk je ztráta, ale snad najde uplatnění někde, kde si jejich schopností budou vážit a budou ji oceňovat nejen jako odborníka, ale také jako slušného člověka. Toho totiž radní našeho obvodu nejsou schopni.

Pro blaho občanů největšího ostravského obvodu nezbývá než doufat, že vláda arogance,vandalství a hulvátství již brzy skončí, nejlépe rozpomenutím se starosty Bednáře, místostarostky Tíchánkové a radních Langrové a Šimíka, jaký byl jejich volební program, protože od tria Rykala-Hřivňák-Válková je toto zbytečné očekávat. Jinak hrozí odchody dalších zkušených lidí a tím utrpí jen obyvatelé Jihu, neboť někteří radní dávno v obvodu nebydlí a ostatní je zřejmě hodlají následovat. A pokud bude tato arogance moci vládnout až do konce volebního období, může se stát, že radnice i obvod bude tak prolezlý kamarády kamarádů, kteří nic neumějí, že náprava bude složitá a bolestivá.

Ivonko, Vám přeji v dalším životě, ať profesním či osobním, co nejméně takových srážek s blbci a ať si Vás všichni váží, jako si Vás vážíme my, kteří Vás známe.

Autor: Pavel Janík | pondělí 20.2.2017 22:57 | karma článku: 25.76 | přečteno: 1572x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostrava

Jan Tichý(Bnj)

Derniéra

Česko je opravdu výjimečná země. Máme v čele místo premiéra derniéra. Jen nevíme, o jakou derniéru jde.

27.8.2022 v 15:19 | Karma článku: 27.63 | Přečteno: 584 | Diskuse

Adam Filák

Příběh mé slezské rodiny, aneb ve škole jsem se o tom neučil a neměl být učen

Hodiny dějepisu vypadaly zhruba takto. Do 19. století u nás nebylo nic. Všichni přišli odjinud. A vytvořili novou společnost. Byli to Češi. Přišli z Čech či Moravy. A proto jsme se učili dějiny Čech. U nás: bezčasí a bezhistoří.

23.12.2021 v 7:00 | Karma článku: 27.94 | Přečteno: 4375 | Diskuse

Mirka Pantlíková

O koťátku s bílými ponožkami

Nestává se často, že když po ránu vyjdete před dům narazíte na něco milého, co vás zaujme na první pohled. A to se mi se mi stalo nedávno.

27.10.2021 v 16:33 | Karma článku: 22.79 | Přečteno: 380 | Diskuse
Počet článků 90 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 491

Jsem fyzioterapeut a mám dvě malé dcery. Zajímá mne dění ve městě, ve kterém žiji a není mi lhostejné, jak vedení obvodu nakládá se svěřenou mocí a poukazuji a budu poukazovat i dále na polopravdy a lži, kterými radnice "krmí" věřejnost pomocí  médií placených z peněz občanů.
Zároveň poukazuji na chyby, kterých se dopouští. Ne proto, abych je špinil, ale proto, aby MĚLI ZPĚTNOU VAZBU a mohli se z ní poučit.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...